Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CakePHP] Długi czas oczekiwania na stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Lino
Witam,

Mam problem z portalem napisanym w CakePHP 1.3.9.
Otóż sprawa wygląda tak, że mam całość aplikacji wrzuconą w folderze głównym serwera..
Na localhoscie na komputerze osobistym (XAMPP) po wpisaniu adresu aplikacji (localhost/aplikacja) w przeglądarce wszystko się ładuje w miarę przyzwoicie, natomiast po przerzuceniu aplikacji na hosting (hekko) w momencie wpisania adresu strony strasznie przedłuża się nie czas ładowania aplikacji ale czas oczekiwania na odpowiedź serwera (mowa o napisie w prawym dolnym rogu przeglądarki "oczekiwanie na http://www..." ). Może to trwać nawet i 10 sekund po czym w 1-2 sekundy się ładuje strona. Sama aplikacja ma co prawa sporo zapytań do bazy podczas pierwszego ładowania ale różnica w czasie jest ogromna (localhost a hosting). Na localu "oczekiwanie na" trwa max 2 sekundy. Dodam, że na hostingu pod inna domeną mam blog na wordpressie i nie występuje problem z długim czasem oczekiwania na serwer podczas ładowania.

Czy spotkał się ktoś z takim problemem ?

a tak btw. Co sądzicie o tym frameworku, porównując go do Symfony, Zend i Kohana :-) ?
R4D3K
Witam nikt po stwierdzeniu "Sama aplikacja ma co prawa sporo zapytań do bazy podczas pierwszego ładowania" nikt Ci nie powie co jest przyczyną, chyba że to te zapytania arrowheadsmiley.png lub masz jakiś lipny hosting.
"Co sądzicie o tym frameworku, porównując go do Symfony, Zend i Kohana :-) "=> Framework jak każdy inny => jest narzędziem w rekach programisty. Być możę programista, który Ci to pisał porobił takie kwiatki, że nie zależnie czego by użył (Kohana, symfony, zenda, Yii) to by działało lipnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.