Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Content z serwera X na serwerze Y
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ardin
Witam,

Chciałbym zapytać jak wystawić na serwerze Y content z serwera X ? Chodzi o integrację mojego serwisu z innymi stronami internetowymi.

Generalnie chciałbym udostępniać w pewnym sensie funkcjonalność (od rejestracji, przez logowanie po zarządzanie systemem).

Na razie nasuwają mi się stare "dobre"? ramki. Czy w tym kierunku mam podążać? Ewentualnie może "jakiś" JS ?

Pozdrawiam!
by_ikar
od komunikacji server side: xml rpc, soap, curl, file_get_contents (wink.gif), po client side: ajax i chyba w ostateczności ramki. Do wyboru do koloru. Technik jest znacznie więcej niż tutaj wypisałem, te mi na chwilę obecną przychodzą do głowy.
karolrynio
Mam pytanie: czy chodzi Ci o to, żeby ta sama strona i treści były widoczne pod tym samym adresem?
Czy chcesz, żeby te dwie strony były fizycznie na różnych serwerach?
vee
Koledze chyba chodzi o to, żeby 2 niezależne od siebie strony mogły synchronizować między sobą np. bloki, zawartość czy userów... Szczerze mówiąc najprostsze wydaje się zaimplementowanie wymaganych funkcji na obydwu serwisach i synchronizowanie odpowiednich tabel w bazie danych lub - jeszcze lepiej - "podpięcie" tych funkcji do tych samych tabel w jednej bazie danych.

Do innych rozwiązać trzeba opracować jakieś prymitywne "API" udostępniające oczekiwany kontent. Zgaduję również, że jedynie znana Tobie strona może mieć dostęp do tych informacji - to dodatkowo utrudnia sprawę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.