Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz, wczytanie wartosci do pola z innego okna
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Qbaaa
Witam.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Mam formularz do którego mozna wprowadzić od 1 do wielu wartości (pole tekstowe), ponieważ tych wartości jest dużo, utworzyłem przycisk otwierający okienko z tabela w której znajdują się mozliwe wartości.
Oczywiście kod z tabeli z nowego okienka można przepisać do pola w formularzu, mnie interesuje jednak, jak zrobić aby po dwukrotnym kliknięciu w pozycje na liscie w nowym okienku, kod sam wpisywał się do pola w formularzu w postaci $kod1, $kod2, ..., $kodN.
Pewnie da się to zrobić, ale czy ktoś mógłby mnie naprowadzić na trop?
Pozdrawiaaaaam biggrin.gif
Sephirus
Ok to nie jest PHP ;P - nie ten dział

Jeśli dobrze Cię zrozumiałem to proponuje tak:

Jeżeli otwierasz to okienko za pomoca JSowego window.open to nie ma problemu - załóżmy że ID twojego inputa gdzie chcesz wrzucić wartość z drugiego okienka to "id_wpisu", zatem w nowym okienku link powinien wyglądać tak:

1.  
  2. [...]
  3. <a href="java script:;" ondblclick="window.opener.document.getElementById('id_wpisu').value = window.opener.document.getElementById('id_wpisu').value +', ' + this.innerHTML">Treść do wyboru i wrzucenia do inputa</a>
  4. [...]
  5.  

Info: ', ' - spację tutaj dałem tylko ze względów estetycznych wink.gif

itd wink.gif

Dalej powinieneś sobie poradzić wink.gif
Qbaaa
Dokladnie tak, otwieram nowe okienko JSowym window.open, udało mi sie smile.gif
Dzieki wielkie za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.