Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] pobranie wartości z bazy w kontrolerze do FCKeditor
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
jakis_login
Witam,
Powiedzmy, że chcę mieć FCKeditor na swojej stronie, tylko nie wiem jak pobrać z bazy wartości i wstawić ją do fck czyli gdy wchodzę na stronę mam fck i chcę w jego polu textowym mieć wartość z bazy. A próbuje tak:

1. function indexAction() {
  2. $this->view->title = "jakis tytul";
  3. $configuration = new Configuration();
  4.  
  5. $this->view->configurations = $configuration->fetchAll("id='1'"); //czyli pobieram z bazy wszystko o id = 1
  6.  
  7. $oFCKeditor = new FCKeditor("content") ;
  8. $oFCKeditor->BasePath = "public/scripts/fckeditor/";
  9. $oFCKeditor->Value = $configuration->content; // a tutaj trzeba wstawić odpowiednią wartość z bazy tylko jak to zrobic questionmark.gif? moja kolumna nazwa sie content
  10. $this->view->editor = $oFCKeditor->CreateHtml();
  11. ...
piotr.kazmierczak
Jeżeli id jest unikalne a powinno być, to tak:

1. function indexAction() {
  2. $this->view->title = "jakis tytul";
  3. $configuration = new Configuration();
  4. $currentConfiguration = $configuration->find(1)->current();
  5.  
  6.  
  7. $oFCKeditor = new FCKeditor("content") ;
  8. $oFCKeditor->BasePath = "public/scripts/fckeditor/";
  9. $oFCKeditor->Value = $currentConfiguration->content;
  10. $this->view->editor = $oFCKeditor->CreateHtml();
  11. }
jakis_login
niby działa tylko nie wiem czemu jeśli na fck np. pogrubię czcionkę i zaktualizuję to wraca do czcionki normalnej tak samo jest z np. wyśrodkowanie textu itd. działa tylko zmiana tekstu a style tak jakby sie nie zapisują, dlaczego?
istrd
Cytat(jakis_login @ 29.10.2011, 11:38:11 ) *
niby działa tylko nie wiem czemu jeśli na fck np. pogrubię czcionkę i zaktualizuję to wraca do czcionki normalnej tak samo jest z np. wyśrodkowanie textu itd. działa tylko zmiana tekstu a style tak jakby sie nie zapisują, dlaczego?

Może używasz funkcji która filtruje taki html'a?
jakis_login
w widoku robię tylko tak: <?php echo $this->editor; ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.