Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Własne zewnetrzne biblioteki
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
adbacz
Jakiś czas temu zacząłem naukę SF2 i wszystko szło ładnie gdyby nie to że zabrakło mi możliwości pisania własnych bibliotek. Do tej pory miałem do czynienia tylko z CodeIgniterem i tam bez problemu mozna było sobie ją napisać i poprzez jedną instrukcję mieć już obiekt takiej biblioteki u siebie w kontrolerze.

Ale interesuje mnie gdzie takie biblioteki umieszczać (/vendors/ ?) i jak sie do nich odwoływać (app/autoload.php ?) w Symfony 2?

Czytałem dokumentacje Symfony i szukałem Google ale nic mi nie wynalazło, możliwe, że albo nie doszedłem do tego rozdziału dokumentacji albo nie umiem szukać.

EDIT:
"Naj sam pierw" chciałem przepisać swój skrypt logowania i rejestracji, aby móc kożystać z zaplecza. Wiem, że to nie powinno znaleść się bundle'u tylko w osobnym katalogu, bo z tego będą kożystać wszystkie bundle. Tylkoe gdzie go umieścić? Jak sie do niego odwołać?
by_ikar
W symfony 1 jak i 2 masz katalog vendor w którym umieszczasz inne biblioteki. Tam już są inne, jak chociażby swiftmailer, twig czy doctrine. Popatrz na nie i zobacz jak są zrobione. W przypadku bundles masz w vendor też taki katalog i też tam możesz je umieszczać i w swoim bootstrapie go "zarejestrować". Nie napisałem póki co jeszcze nic w symfony więc mogę się mylić odnośnie bundli. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.