Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer na Windows, Uzytkownicy Windows, Aplikacja PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kicaj
Szukam ciekawych artykulow wykorzystujacych mala siec uzytkownikow (uzytkownicy Windows - mala siec firmowa - kilka komputerow i serwer sieciowy) oparty na PHP.

Zarzadzanie i zakladanie nowych userow (w tym nowe stanowisko komputerowe).

Przede wszystkim mam tutaj na mysli baze uzytkownikow systemu PHP wykorzystujaca uzytkownikow Windows (tylko i wylacznie)

Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje na ten temat.
batman
Aż tak egzotycznego połączenia jeszcze nie widziałem. Spróbuj poszukać odpowiedzi tutaj - http://php.iis.net/
kicaj
Dlaczego egzotyczne?
Widzialem takie polaczenia normalnie dzialajace w duzych firmach z tym ze napisane w ASP... nie wielka roznica
batman
Cytat(kicaj @ 24.11.2011, 22:10:01 ) *
Dlaczego egzotyczne?
Widzialem takie polaczenia normalnie dzialajace w duzych firmach z tym ze napisane w ASP... nie wielka roznica

ASP.NET to natywna technologia działająca na Windowsie i w niczym nie przypomina PHP.
by_ikar
Nie wiem czy windows się aż tak do tego nadaje, z racji że nie jest otwarto źródłowy to istnieją tylko wersje systemu wydawane przez MS. W przypadku unixów jest nieco inaczej, bo tutaj każdy może sobie samemu zmodyfikować system. Ostatnio zainteresowałem się serwerem sieciowym, z racji że całkiem przypadkowo wpadła mi dość ciekawa płyta mini-ITX wraz z pamięcią ram i zastanawiam się nad postawieniem serwera plików (NAS). Rozglądając się w jakichś sensownych systemach, dość fajny okazał się FreeNAS, który bardzo ładnie obsługuje użytkowników różnych platform (linux, unix, windows, apple) i udostępnianie przestrzeni, zarówno w sambie, jak i iSCSI wygląda bardzo ładnie. Do tego wersja 0.7 ma interfejs webowy zrobiony w php, wersja 8 ma już interfejs napisany w django.

Dobrze jakbyś jakoś lepiej wytłumaczył chociażby to:

Cytat
Zarzadzanie i zakladanie nowych userow (w tym nowe stanowisko komputerowe).

czy to:

Cytat
Przede wszystkim mam tutaj na mysli baze uzytkownikow systemu PHP wykorzystujaca uzytkownikow Windows (tylko i wylacznie)

bo niestety, nie wiele zrozumiałem z tego co napisałeś, jedynie przyszło mi do głowy że potrzebujesz czegoś w rodzaju samby i dobrego firewalla.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.