Piszę ten temat gdyż jestem już trochę zdezorientowany pod względem wiadomości z netu.
Otóż od jakiegoś czasu postanowiłem zacząć pisać strony w frameworku. Strasznie nastawiłem się na framework-a Kohana, nie jestem jednak pewien czy będzie stosowny.
W tym celu przeczytałem książkę na temat MVC i ORM-ów co znacznie rozjaśniło mi umysł na ten temat.
W najbliższej przyszłości zamierzam pisać strony początkowo dla siebie a później się okaże.
W artykułach porównujących frameworki używa się określeń dużych, małych i średnich projektów. Dlatego chciałbym was zapytać nad którymi frameworkami warto się skupić w przypadku :
1. witryna firmy ( galeria + podstrony używające np. edytora timymc, ewentualnie jakaś mapka google, komentarze, formularz kontaktowy )
2. sklep internetowy ( panel administracyjny dodajacy,edytujacy produkty, edycja zakładek przez edytor np tinymc, wyświetlanie produktów, system komentarzy itp )
3. Form ( połowa phpbb )
Oczywiście doskonale wiem, że warto zgłębić wiedzę o każdy freameworku, nie mniej jednak przez najbliższe pół roku chciałbym już coś napisać z wyżej wymienionych rzeczy.
Wiem również, że każdy dobiera frameworka pod siebie i w kazdym frameworku mozna zaimplementować funkcje drugiego, ale konkretnie muszę coś wybrać a mega się waham

PS waham się w sumie nad kohana, ZF, Symfony