Piszę właśnie aplikacje w Zend i Extjs 4
Mam taki problem :
Mam kontroller login w ktorym mam dwie akcje : indexAction() oraz appAction(), mam również zdefiniowany layout dla całej aplikacji
Gdy wciskam przycisk zalogowania, przekierowuje mnie na taki adres
window.location = App.baseUrl + '/login/app';
gdzie App.baseUrl - obiekt javascript przechowujący ścieżkę do aplikacji w Zend
Przekierowuje mnie to do widoku który wygląda tak :
przy czym plik app.js wygląda tak :
Ext.Loader.setConfig({enabled:true}); Ext.require('Ext.container.Container'); Ext.application({ name: 'POB', appFolder: 'app', controllers: ['Orders'], <<--------- launch: function() { Ext.create('Ext.container.Container', { layout: 'fit', height: '100%', renderTo: 'content', items: [ { xtype: 'tabpanel', title: 'Panel klienta', items: [ { //xtype: 'panel', title: 'Zamówienia', html: 'zamówienia bla bla bla', items: [ ] }, { //xtype: 'tabpanel', title: 'Towar', html: 'moja oferta bla bla' }, { //xtype: 'tabpanel', title: 'Dane teleadresowe', html: 'dane teleadresowe bla bla' } ] } ] }); } });
Zwróćcie uwagę na linijkę oznaczoną strzałką w powyższym skrypcie
Gdy linia ta jest zakomentowana, wszystko jest ok i aplikacja sie uruchamia w divie do którego jest renderowana czyli do renderTo: 'content'
Jak odkomentuję tę linijkę to dostaję błąd
Kod
Resource interpreted as Script but transferred with MIME type text/html.
Orders.js:1Uncaught SyntaxError: Unexpected token <
Orders.js:1Uncaught SyntaxError: Unexpected token <
przy czym nie ma błędu w pliku Orders.js - jest on controllerem w aplikacji ExtJs 4 i wygląda tak :
Ext.define('POB.controller.Orders', { extend: 'Ext.app.Controller', init: function() { console.log('Initialized Users! This happens before the Application launch function is called'); } });
Bardzo dziwne zachowanie i zupełnie nie wiem skąd się bierze
Jakieś pomysły ?