Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] 1.4 Problem z publikowaniem na serwerze.
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Micchaleq
Witam serdecznie,

Mam kolejny problem chyba ostatnio no ale smile.gif

Przerzuciłem sobie pliki na serwer i podpinając SUBDOMENE to do jakiegoś tam katalogu/web wszystko pięknie działa.

Jednak próbując opublikować to juz na serwerze pod głowną domeną gdzie domyślny katalog to public_html jest problemem.

pliki z folderu web wrzuciłem bezpośrednio do public_html

pozostałe apss cache config ... wrzuciłem do katalogu symfony np ( symfony/apps )

W pliku index.php zmieniłem sobie
  1. require_once(dirname(__FILE__).'./symfony/config/ProjectConfiguration.class.php');

w pliku ProjectConfiguration.class.php

ustawiłem dodatkowo :
  1. <?php
  2.  
  3. require_once '../lib/symfony/autoload/sfCoreAutoload.class.php'; // tutaj nie jestem pewien czy podawać ścieżkę od tego pliku czy od index.php ( ale w sumie i tak i tak nie działa )
  4. sfCoreAutoload::register();
  5.  
  6. class ProjectConfiguration extends sfProjectConfiguration
  7. {
  8. public function setup()
  9. {
  10. $this->enablePlugins('sfPropelPlugin');
  11. $this->setWebDir($this->getRootDir().'/public_html');
  12. }
  13. }

i niestety po załadowaniu biała strona i na frontend_dev i na index questionmark.gif

jakieś propozycje
Valantir
Jeżeli chodzi o plik ProjectConfiguration.class.php to ja mam np tak:
Kod
require_once '/home/login/domains/domena/symfony-1.4.12/autoload/sfCoreAutoload.class.php';

i wszystko hula:D
Micchaleq
Cytat(Valantir @ 14.02.2012, 22:33:35 ) *
Jeżeli chodzi o plik ProjectConfiguration.class.php to ja mam np tak:
Kod
require_once '/home/login/domains/domena/symfony-1.4.12/autoload/sfCoreAutoload.class.php';

i wszystko hula:D

Czyli jednym słowem masz adres bezwzględny, zaraz postaram się też tak ustawić a w międzyczasie powiedz mi jaki masz serwer tzn gdzie?
Valantir
Ustawiałem adres bezwzględny tylko dlatego, że spieszyło mi się i musiałem oddać projekt jak najszybciej...
A hosting i domenę wykupywałem tu
Micchaleq
Witam,
rzeczywiście adres bezwzględny mi pomógł smile.gif, teraz mogę sobie to fajnie rozdzielić

Dzięki za podpowiedz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.