Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z przechowywaniem danych.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miras
Witam, mam problem, który polega na przechowywaniu danych, a mianowicie mam plik x.php z niego za pomocą formularza wysyłam zmienną do pliku y.php
W pliku y.php oczywiście odbieram tą zmienną i w tym pliku będzie pare operacji typu y.php?page=dodajopis itd. i po pierwszej takiej operacji zmienna już robi się PUSTA, a potrzebuję to zrobić tak, żeby dopiero po zakończeniu wszystkich operacji zmienna robiła się pusta. Czytałem o sesjach, ale z tego co próbowałem to nie bardzo mi to wychodziło, jeżeli ktoś by chciał mi zasugerować te sesje to dopowiem jeszcze, że do tych plików x i y php sesje są już wykorzystywane do logowania.

trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że ktoś zrozumie.. Dzięki z góry!
markonix
Jaka to zmienna?

Zmienną możesz ten w linku przekazywać (GET) jak i w formularzu (POST) jako ukryte pole.
Głównie zależy od tego czy to jakaś krytyczna zmienna, której podmiana przez usera spowodowała jakieś niebezpieczeństwo.
miras
Dokładnie, user nie może się do tej zmiennej dobrać, a ta zmienna jest liczbą schowaną właśnie w tym formularzu i przesyła ją normalnie do drugiego pliku, tylko że w tym drugim pliku jak jakieś operacje zaczynam robić, to ta zmienna po prostu się 'kasuje' a nie może się ' kasować '
prowseed
ale nie wiem, wywolujesz pojedyncze operacje przez GET'y na zasadzie header-location?
Zrob sobie kilka funkcji i je pozniej kolejno wywoluj z parapetrem.

//EDIT
a co do sesji, to co ma piernik do wiatraka? W sesji mozesz przechowywac wiele danych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.