Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony][Symfony2] nie czyta mi routingu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
wiewiorek
Po wydaniu komendy: php app/console generate:doctrine:crud --entity=AcmeNAZWABundle:TABELAEntity
Symfony wygenerował mi \Resources\config folder 'routing' a w nim plik z TABELA.yml routingiem dla danej tabeli, ale nie czyta mi tych wpisów, muszę je przenieść do standardowego pliku routing.yml - co mam zrobić żeby wpisy z wygenerowanego pliku TABELA.yml także były czytane?
rcetra
Cytat(wiewiorek @ 19.03.2012, 08:46:30 ) *
Po wydaniu komendy: php app/console generate:doctrine:crud --entity=AcmeNAZWABundle:TABELAEntity
Symfony wygenerował mi \Resources\config folder 'routing' a w nim plik z TABELA.yml routingiem dla danej tabeli, ale nie czyta mi tych wpisów, muszę je przenieść do standardowego pliku routing.yml - co mam zrobić żeby wpisy z wygenerowanego pliku TABELA.yml także były czytane?

Musisz wygenerowany plik zaimportować w swoim głównym pliku app/config/routing.yml

Prawdopodobnie musisz dodać u siebie:
  1. AcmeNAZWABundle:
  2. resource: "@AcmeNAZWABundle/Resources/config/routing.yml"
  3. prefix: /
Ale prawie na pewno nie wyczyściłeś cache i stąd problem. Spróbuj najpierw wyczyścić cache. Usuń zawartość katalogu app/cache (katalog zostaw na miejscu).
Pamiętaj, że cache środowiska produkcyjnego musisz sam odświeżać po zmianach. Więcej o routingu:
http://symfony.com/doc/current/quick_tour/...re.html#routing, http://symfony.com/doc/current/book/routing.html
wiewiorek
W głównym routing.yml mam tylko:
  1. AcmeStronaBundle:
  2. resource: "@AcmeStronaBundle/Resources/config/routing.yml"

A powinno być w zwiazku z tym jeszcze: "@AcmeStronaBundle\Resources\config\routing\kategorie.yml" - tylko nie wiem jak mam to dodać, po przecinku, w nawiasie czy jak do tej pierwszej?
toffiak
Do pliku Resources/config/routing.yml zaimportuj Resources/config/routing/kategorie.yml, wtedy będziesz otrzymasz coś w rodzaju drzewka gdzie najniżej będą reguły dotyczące kategorii, wyżej twojej paczki a najwyżej globalne reguły.

Nie musisz wszystkiego bezpośrednio wrzucać do "globalnego" pliku routing, najlepiej gdyby był on jak najmniejszy a poszczególne reguły powinny być rozdzielone na poziomy.
wiewiorek
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czy mam to zrobić tak:

1. AcmeStronaBundle:
  2. resource: "@AcmeStronaBundle/Resources/config/routing.yml", "@AcmeStronaBundle\Resources\config\routing\kategorie.yml"

może tak:
  1. AcmeStronaBundle:
  2. resource: "@AcmeStronaBundle/Resources/config/routing.yml"
  3. resource"@AcmeStronaBundle\Resources\config\routing\kategorie.yml"
  4. prefix: /

czy jak?
l3l0
w app/config/routing.yml
  1. AcmeNAZWABundle:
  2. resource: "@AcmeNazwaBundle/Resources/config/routing.yml"

w src/Acme/NazwaBundle/Resources/config/routing.yml
  1. kategorie:
  2. resource: "@AcmeNazwaBundle/Resources/config/routing/kategorie.yml"
  3.  
  4. uzytkownicy:
  5. resource: "@AcmeNazwaBundle/Resources/config/routing/uzytkownicy.yml"

Wszystko jest opisane tutaj http://symfony.com/doc/current/book/routing.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.