Mam tutaj kod PHP odpowiadający za wyśietlenie określonych rekordów z bazy danych, których ilość na stronie jest limitowana również rekordem z bazy danych. Chodzi mi o to, że w pliku widoku chcę umieścić przycisk "wyświetl więcej" i po kliknięciu tego przycisku przeładowuje się strona i ilość wyświetlanych rekordów zwiększa się o 10. Przy kolejnym kliknięciu ma się dziać dokładnie to samo. Nie mam pojęcia jak zrobić to w Zendzie. W jaki sposób mam zmodyfikować ten kod PHP, aby po klknięciu w link zmienić zmienną $limit o +10 i w jaki sposób wysłać to w pliku wyglądu?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
function newAction() { $db = Zend_Registry::get('db'); $db->setFetchMode(Zend_Db::FETCH_OBJ); $settings = new SettingsTable; $limit = $settings->fetchRow('title = "newLimit"'); // limit pobierany z bazy danych i na tej podstawie jest określona liczba ogłoszeń, które mają się pojawiać na stronie $select = $db->select(); $select->from('advertisements', array('id', 'areaSize', 'price', 'description', 'city', 'announceDate', 'promo')) ->joinInner('propertyTypes', 'propertyTypes.id = advertisements.propertyType', 'type as propertyType') ->joinInner('advertisementTypes', 'advertisementTypes.id = advertisements.advertisementType', 'type as advertisementType') ->joinInner('provinces', 'provinces.id = advertisements.province', 'province') ->joinLeft('images', 'images.advertisementId = advertisements.id', 'image') ->where('dayCounter > 0') ->group('id') ->limit($limit->value, 0); $result = $db->query($select); $this->view->advertisements = $result->fetchAll(); $this->view->hideBack = 1; }