dla przykładu:
LP. Nick Czas Marka Model 1 NICK1 0:01:39.328 FORD RTRX69 2 NICK2 0:01:41.191 LAMBORGHINI MURCIELAGO640 3 NICK3 0:01:46.089 MITSUBISHI ECLIPSEELITE
i chciałbym aby te dane w podobny sposób zapisywały się do bazy danych ponieważ na chwilę obecną dodaje mi się tylko ostatni rekord, którym w tym wypadku jest:
3 NICK3 0:01:46.089 MITSUBISHI ECLIPSEELITE
To co na chwilę obecną napisałem: (wiem pewnie jest bez sensu, można zrobić to inaczej i o wiele łatwiej i przejrzyściej i przede wszystkim by działało, lecz ja dopiero się uczę i z czasem gdy już coraz więcej będę wiedział będę to wszystko upraszczał

<?php include 'leaderboards.php'; //optional comment out or delete // The POST URL and parameters $trasa = $_GET['trasa']; $tryb = $_GET['tryb']; $trasa2 = 'trasa_' .$trasa.''; $sql_host = '----------------'; $sql_user = '----------------'; $sql_password = '--------------'; $sql_baza = '---------------------'; if ($zapytanie) { $rezultat = ''; // inicjalizujemy zmienna if ($rezultat != '') { // rezultat NIE jest pusty, wiec dodajemy przecinek i spacje $rezultat .= ','; // to jest to samo co: $rezultat = $rezultat . ', '; } $rezultat .= $wynik["nick"]; } } else { } } $request = 'http://world.needforspeed.com/SpeedAPI/ws/game/1/nfsw/leaderboards?et='.$tryb.'&eid='.$trasa.'<=1&dn='.$rezultat.'&output=xml'; // POST the curl session object $session = curl_init($request); // Set the POST options. curl_setopt ($session, CURLOPT_POST, true); curl_setopt ($session, CURLOPT_POSTFIELDS, $request); curl_setopt($session, CURLOPT_HEADER, true); curl_setopt($session, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); // Do the POST and then close the session $response = curl_exec($session); curl_close($session); // POST HTTP Status code from the response // Check for errors switch( $status_code[0] ) { case 200: // Success break; case 503: break; case 403: break; case 409: die('<font color="white"> Nie można pobrać danych z serwerów EA. Prawdopodobnie serwery są wyłączone.</font> '); break; case 400: // You may want to fall through here and read the specific XML error die('Bad request. The parameters passed to the service did not match as expected. The exact error is returned in the XML response.'); break; default: } // POST the XML from the response, bypassing the header $xml = null; } ?> <?php // Output the XML $worldLeaderboard = simplexml_load_string($xml); foreach ($worldLeaderboard->worldLeaderboard as $world) { $playername = $world['personaName']; $playertime = $world['eventDuration']; $playerrank = $world['rank']; $tekst = $world['make']; $tekst2 = $world['carName']; } ?> <?php require 'config.php'; // Dołącz plik konfiguracyjny i połączenie z bazą // Zabezpiecz dane z formularza przed kodem HTML i ewentualnymi atakami SQL Injection // Zapisz dane do bazy mysql_query("INSERT INTO $trasa2 (nick, tryb, czas, marka, model, pozycja) VALUES('$nick', '$tryb', '$czas', '$marka', '$model', '$pozycja') ;") or die ('<p class="error">Wystąpił błąd w zapytaniu i nie udało się dodać kierowcy do statystyk.</p>'); } ?> <form method="post" action=""> <input type="hidden" name="send" value="1" /> <input type="submit" value="Aktualizuj statystyki" /> </form> <?php include 'dol.php'; ?>
bazę danych zrobiłem takim poleceniem:
CREATE TABLE trasa_299 (id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, nick char(30), czas char(15), marka char(30), model char(30), pozycja char(4), tryb char(10), PRIMARY KEY(id))
odświeżam
odświeżam 2