Mam taki o to skrypt losowania zdań. Nie mam jednak pojęcia jak dopisać funkcję która byłaby
odpowiedzialna za losowanie co ustalony czas a więc np. 24 godziny. Cron mam dostępny bo
serwer na linuxie więc może na tym ? Pomożecie dopisać mi ten kawałek kodu ?
Z góry przepraszam jeśli zły dział bądź też coś źle zrobiłem..
<?php // Baza porad 'Chcesz mieć świeży oddech, umyj zęby.', 'Są skróty klawiaturowe które musisz znać: Kopiuj: <b>Ctrl+C</b>, Wklej: <b>Ctrl+V</b>, Wytnij: <b>Ctrl+X</b>, Cofnij: <b>Ctrl+Z</b>, Przywróć: <b>Ctrl+Y</b>, Zaznacz wszystko: <b>Ctrl+A</b>, Otwórz: <b>Ctrl+O</b>, Zapisz: <b>Ctrl+S</b>, Szukaj: <b>Ctrl+F</b>', 'Najszybszym seryjnym <b>motocyklem</b> na świecie jest <b>Suzuki Hayabusa GSX 1300R</b>. Bez problemu przekracza prędkość <b>300km/h</b>.', 'Najwyższy budynek i najwyższa konstrukcja w historii zbudowana rękami człowieka, to wieżowiec <b>Burdż Chalifa</b> w Dubaju, jego wysokość to: <b>828 metrów</b>.', ); //========================================================================= //=== main ================================================================ //========================================================================= $bClear = false; // Losowanie bez powtórzeń do { $bClear = true; } $_SESSION['wylosowany_numer_pamiec'][] = $iLos; // Wyświetlanie echo '<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">'."\n"; // echo '<link rel="Stylesheet" href="/porada-dnia.css" type="text/css" charset="iso-8859-2">'."\n"; // Tu podaj adres pliku formatowania CSS ?>
Pozdrawiam Was!