Witam,

pisze swoją pierwszą aplikacje na facebook, a żeby nie było niedomuwień wspomne już na początku że korzystam z najnowszego phpSDK, ale do rzeczy. Aplikacja ma pojawić się na facebook w postaci iframe, dlatego też po stworzeniu aplikacji, aktywowałem pola "App on Facebook" oraz "Website with Facebook Login" i wpisałem co trzeba. Na początek sprawdziłem sobie jak działa kod przykładowy którego pobrałem wraz z biblioteką facebook. Na serwerze działa wszystko tak jak powinno, mogę sie zalogować przez facebook, drukuje mi wszystkie informacje o moim profilu użytkownika etc. Problem się jednak pojawił jak chciałem odpalić to na facebook.

Debugger wywala coś takiego:

Critical Errors That Must Be Fixed
Adres URL Facebooka: Facebook URLs cannot be crawled.

Errors That Must Be Fixed

Missing Required Property: The 'og:url' property is required, but not present.
Missing Required Property: The 'og:type' property is required, but not present.
Missing Required Property: T

Jeśli chodzi o pierwszy błąd to nie udało mi się znaleść sensowanego rozwiązania problemu. Mój Canvas URL: http://apps.facebook.com/streetsduelmin/ wygląda raczej ok.
Druga sprawa to z tego co wyczytałem problem powinien zostać zażegnany po przez dodanie nagłówków, tak więc dodałem:

1.  
  2. <meta property="og:type" content="streetduels" />
  3. <meta property="og:title" content="Stuffed Cookies" />
  4.  

Niestety nic to nie dało, ktoś wie o co w tym chodzi?.

--------------------------------------------------------------------------

Jednak mój canvas url nie był poprawny i teraz jak na to patrze to się zastanawiam jak mogłem zrobić taką gafe.

Mam jednak jeszcze jedno pytanie. Wyczytałem, że od jakiegoś czasu każda aplikacja na FB musi posiadać certyfikat, a mimo iż serwer na którym znajduje się aplikacja, takowego nie posiada to i tak pojawiła się w iframe na FB. Dlaczego nie pojawił się komunikat o braku zaufanego ?