Czytałem ba nawet wczytywałem się po 10 razy w ANG i PL tekst i nie ogarniam tego w praktycznym zastosowaniu a bardzo bym chciał skoro jest to już standard a co dopiero mówić o psr1 czy 2.
To może sformułuje pytanie nieco inaczej jako że wciąz nie rozumiem związku struktury katalogów i PSR-0.
Jak powinna wyglądać struktura katalogów uwzględniając folder plugins (artykuły, logowanie, mail, statystyki itd...) model mvc oraz strefe publiczną.
Zastanawiam się też co powinno znajdować się w katalogu SYSTEM jeżeli takowy istnieje oraz APP jeżeli takowy istnieje a jeżeli istnieją oba?
Mam nadzieję że teraz zadałem bardziej właściwe pytania i pomożecie mi rozwiać moje wątpliwości.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hmm zaczytałem się w pewnym angielskim artykule i wywnioskowałem z niego że PSR-0 ma swoje odzwierciedlenie w katalogach przez pryzmat przestrzeni nazw i o to chodziło zapewne "pamilowi"
a wiec jeżeli mamy katalogi i przestrzenie nazw takie jak poniżej to znaczy że spelniam ten standard? Nie wiem jednak gdzie umieścic model i kontroler by było to czytelnie intuicyjnie i jak nazwać te foldery.
-Config
-App
- Lib
Bootstrap.php // namespace App\Classes (class name Bootstrap)
Autoload.php // namespace App\Classes (class name Autoload)
Auth.php // namespace App\Classes (class name Auth)
[..]
- Plugins
- News
listNews.php // namespace Plugins\News (class name listNews)
[..]
-[..]
-Public
- Img
- View // gdzie umieścić model i kontroler (namespace Public\View) ?
Index.php // namespace BaseFile
--------------------------------
co sądzicie o tym co on mówi robi?
http://www.youtube.com/watch?v=GBuJXovvdWE...nel&list=UL głownie part 2 czy to tak ma wygladać?
Dodam że zrobiłem coś takiego i nie wiem czy tak jest poprawnie bo pierwszy raz w tym stylu cokolwiek piszę.
<?php
defined('CONFIGPATH') or
define('CONFIGPATH', PKGPATH
. 'Config/');
if (!function_exists('bootstrap_autoloader'))
{
function bootstrap_autoloader()
{
require_once COREPATH . 'Classes/Autoload.php';
"Pulse\\Core\\Autoload" => 'Autoload',
));
Autoload::setIncludePath(PKGPATH);
Autoload::register();
// all namespace path
"Pulse\\Classes\\Bootstrap" => 'Bootstrap'
));
}
}
if (!function_exists('alias'))
{
function alias($array)
{
foreach ($array as $class => $alias)
{
class_alias($class, $alias);
}
}
}
bootstrap_autoloader();
$app = new Bootstrap();
$app->set_url($_GET['url']);
Problem pojawił się gdy zabrakło podpowiedzi dla metod tak jak by netbeans nie wiedział już o co chodzi...
AUTOLOADER -
https://raw.github.com/gist/221634/2bc31f04...ClassLoader.php przerobiony na statyczny