Witam,

Piszę swoją pierwszą stronę w html5. Chcę aby była ona poprawna i dopieszczona w każdym szczególe.

W związku z tym mam pytanie co do narzędzia outline. Jak wiadomo, gdy zrobimy jakąś sekcję to aby w outline była ona poprawnie wyświetlona musi mieć ona jakiś nagłówek w html, np h3.

Jeśli nie ma takiego nagłówka w outline pojawia się wtedy Untitled section. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że <nav> też tworzy sekcję, ale dla niej zwykle nie chcemy mieć widocznego nagłówka, np w głównym poziomym menu.

Wpadłem więc na pomysł zrobienia czegoś takiego:

1. ...
  2. <nav>
  3. <h6 class="h5o">Jakiś tytuł</h6>
  4. <ul>.....</ul>
  5. </nav>

dołączając do tego odpowiednio :

1. .h5o { display:none; }

Czy takie rozwiązanie jest jak najbardziej poprawne pod względem semantyki, czy nie będzie to miało jakichś konsekwencji? Pod względem wizualnym działa tak jak oczekuję - nie widać tego na stronie ani nie zajmuje miejsca (height:0, width:0).

Oczekiwałbym raczej pomocy od kogoś kto ma profesjonalne podejście a nie "działa wiec jest dobrze".

W necie szukałem czegoś na ten temat ale natknąłem się tylko na jakąś właściwość clip która wg mnie jest zbyt abstrakcyjna i tym bardziej nie poprawna w użyciu.