Witam mam takie pytanie -nie wiem jak to ugryźć za cholerę.... Załóżmy, że mamy pole wysokości i szerokości np okna przeglądarki i to pole dzieli się na pół. W jednym górnym jest pole textarea w którym wpisujemy treść a w dolnym w divie pokazuje się (po raz drugi to co napisaliśmy w tym oknie wyżej).. W JavaScript lub jQuery nie ważne -to wszystko gra, wyłapujemy treść i umieszczamy ją poniżej na bieżąco bez przeładowania... Ale jak zrobić, żebym po najechaniu na linię dzielącą oba pola, po kliknięciu lewym przyciskiem myszy i przytrzymaniu go -mógł zwiększać lub zmniejszać pole 2 względem pola 1 lub na odwrót?

-Bardziej ciekawość, jak to zrobić?
Dodam, że bez problemu można zwiększyć pole textarea przytrzymując wciśniętą myszkę w dolnym prawym rogu pola textarea ale po zwiększeniu można je tylko zmniejszyć do pierwotnej wysokości a jak zmniejszyć to pole myszą nawet o 90% tak, aby div z pod spodu zwiększył się tym samym i wypełnił miejsce w przeglądarce?

Sorki -to miało być do działu "Po stronie przeglądarki" ale nie wiem jak teraz przenieść