Witajcie!

Funkcja ImageTTFBBox() robi mnie można powiedzieć, w balona bo źle oblicza wartości dla charakterystycznych liter. Mianowicie, za przykład weźmy literę 'm'. Funkcja liczy tak, że dla niej ta litera zaczyna się normalnie na początku, ale końcy się po pierwszym 'brzuszku'. Innymi słowy, zamiast podać mi wartość dla litery 'm' to podaje mi jakby wartość dla litery 'n'. To samo jest z 'w', zamiast podać wartość dla 'w', podaje mi wartość dla 'v'. Po prostu te litery składają się jakby z dwóch takich samych części, a ta funkcja kończy obliczanie po napotkaniu pierwszej części. Nie wiem czy to jest zależne od tego jaką czcionkę ustawimy, ale jest to lekko niewygodne. Chcę osiągnąć efekt, że każda literka na obrazku styka się ze sobą. Niestety w powyższych przykładach liter, inne przechodzą przez środek ww. liter... Miał ktoś może już taki problem? Da się to jakoś naprawić?
Teoretycznie niby można pomnożyć otrzymaną wartość x2 bo jeśli otrzymam wartość dla litery 'n' to po pomnożeniu przez dwa, powinienem mieć wartość dla 'm', ale to niezbyt profesjonalne rozwiązanie...