Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Dynamiczna tabela a dodawanie do bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Randallmaster
witam,

Mam tabele:
lp. cena
1 20
2 123
3 213
4 56

W jaki sposób mogę dodać dane z tej tabeli do MSQL??
Tylko problem w tym że tabela jest dynamiczna i liczba w nawiasach może dochodzić nawet do cena[20] jak nie więcej...
funkcje tą zrobić za pomocą tabeli? Jak na razie pytam ponieważ nie wiem jak się za to zabrać.
Najlepiej jak byłoby to w php. Tabela jest napisana w jquery.

INSERT INTO orders ('cena') values ('20');

1. <tr>
  2. <td> lp. </td>
  3. <td> cena </td>
  4. </tr>
  5. <tr>
  6. <td> 1 </td>
  7. <td id="cena[1]"> 20 </td>
  8. </tr>
  9. <tr>
  10. <td> 2 </td>
  11. <td id="cena[2]"> 213 </td>
  12. </tr>
  13. <tr>
  14. <td> 3 </td>
  15. <td id="cena[3]">213 </td>
  16. </tr>
  17. <tr>
  18. <td> 4 </td>
  19. <td id="cena[4]"> 56 </td>
  20. </tr>
lukaskolista
Zle podejscie.

1. Nie id, tylko name="cena[]" a cala tabele wsadz do formularza. W takim przypadku po wyslaniu formularza w php bedziesz mial dostep do tej tablicy za pomoca $_POST['cena'][0], $_POST['cena'][1],...
2. Po stronie serwera zawsze sprawdz, czy otrzymales tablice.
3. Dane zapisuj 1 insertem (INSERT INTO tabela (cena) VALUES (123), (654), (839);
Randallmaster
Cytat(lukaskolista @ 2.01.2013, 11:01:46 ) *
Zle podejscie.

1. Nie id, tylko name="cena[]" a cala tabele wsadz do formularza. W takim przypadku po wyslaniu formularza w php bedziesz mial dostep do tej tablicy za pomoca $_POST['cena'][0], $_POST['cena'][1],...
2. Po stronie serwera zawsze sprawdz, czy otrzymales tablice.
3. Dane zapisuj 1 insertem (INSERT INTO tabela (cena) VALUES (123), (654), (839);

Zgadza się źle napisałem, mam to w formularzu i podane name np. cena[1], tylko jak to się będzie miało do kodu jak to dynamicznie zrobić w kodzie MSQL, ponieważ tak naprawdę nie wiem ile będę miał cen.

Więc jak zrobić VALUES?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.