Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularze w bazie danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Cliassi
Witam, narazie nie umiem oddzielić tresci od kodu metodą MVC dlatego wszystkie formularze mam w bazie i potem je pobieram. Problem polega na tym że gdy np w bazie mam panel "moje konto" użytkownika to przy pobraniu i wyświetleniu go, wyświetla nazwy zmiennych zamiast ich wartości. Jak to zmienić ?
nospor
yy....eeee.... Jak to formularze masz w bazie danych? Możesz wyjasnić co masz na myśli? Może kawałek kodu jak generujesz form, jak odbierasz, jak zapisujesz?
sowiq
Nie trzymać kodu HTML/PHP w bazie danych, tylko w plikach. Zamiast pobierania z bazy i wyświetlania robisz:
  1. include 'plik/z/formularzem.php';
!*!
Formularze w bazie? To jakaś nowa technika?
ps. ładny kod.
Cliassi
wyświetlenie login form

1. $row=$dbc->query("SELECT * FROM forms WHERE ID='1'")->fetch_assoc();
  2. $loginForm=$row['CONTENT'];
  3. echo $loginForm;

gdy chce pobrać coś z zawartością zmiennych np Witaj,$imie to wtedy traktuje to jako zwykły tekst a nie kod php.
nospor
Przedobrzyłeś chłopie... kodu formularzy nie trzyma się w bazie. Skąd ten pomysł?

W bazie trzyma się wynik tego, do czego służył formularz, np użytkowników przy formularzu rejestracji, produktów przy formularzu dodawania produktu itp.
Cliassi
formularze z bazy polecił mi user tego forum wink.gif
!*!
A jeśli chodzi Ci o MVC, to formularz jest Widokiem czyli... zwykłym plikiem html.
Cytat
formularze z bazy polecił mi user tego forum

Link, chce przeczytać ten temat biggrin.gif
nospor
Cytat
formularze z bazy polecił mi user tego forum

Albo był na podobnym poziomie wiedzy co ty
Albo był pod wpływem czegoś
Albo nie zrozumiałeś dokładnie co miał na myśli

smile.gif
Cliassi
jakbym widział swoje wątki z przed jakiegoś miesiąca to bym podesłał.
!*!
Cytat(Cliassi @ 5.02.2013, 11:41:27 ) *
jakbym widział swoje wątki z przed jakiegoś miesiąca to bym podesłał.

Forum > szukaj > Filtruj wg nazwy użytkownika
sowiq
Cytat(!*! @ 5.02.2013, 11:36:47 ) *
Link, chce przeczytać ten temat biggrin.gif

Chyba chodzi o drugi post w tym temacie: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=208276&hl= ale jak zasugerował nospor, autor kompletnie nie zrozumiał podpowiedzi smile.gif
nospor
Tak, też znalazłem te temat. No i oczywiście wyszło niezrozumienie odpowiedzi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.