Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z mechanizmem sesji po przeniesieniu na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Aver4
Witam,

Ostatnio przenosiłem swoją stronkę na inny serwer i w pewnym momencie pojawia się dziwne ostrzeżenie. Wcześniej na localu i innym serwerze nie był oczegoś takiego. Problem pojawia sie przy próbie przejścia do dokumentu gdzie znajduje się formularz logowania. Co prawda znika on po zastosowaniu operatora tłumienia błędów, wiem jednak, że nie jest to najlepsze rozwiązanie. Mógłby ktoś powiedzieć o co chodzi w tym ostrzeżeniu?

Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /httpdocs/formularz_log.php:7) in /httpdocs/content/box_content.php on line 4
Michael2318
O to, że przed:

masz jakiś tekst, nagłówek czy coś co nie powinno tam być. Jeśli tak jednak nie jest to polecam dać kodowanie plików na UTF-8 bez BOM.
Aver4
No mam, takie coś:

1. if(!isset($_SESSION))
  2. {
  3. $_SESSION['user']=0;
  4. }

To jest plik dołączany, czasami kiedy sesja była ropoczęta wcześniej wywalało ostrzeżenie więc zrobiłem taki warunek. Powinno się tak robić w ogóle?
sajegib
najpierw musisz rozpocząć sesję nim sprawdzisz czy istnieje zmienna sesyjna

Najpierw session_start(); a dopiero później operacje na sesji
Aver4
Ale to mam w pliku dołączanym do innego, jezeli tam sesja została rozpoczęta to po dołaczeniu tego było session_start(); jakby po raz drugi i wyświetlało się ostrzeżenie typu "sesja juz rozpoczęta". Jeżeli nie tak to w jaki inny sposób rozwiązac ten problem?
sajegib
W takim razie tak jak kolega wyżej napisał - kodowanie utf8 bez BOM, a session_start(); umieść zaraz po <?php
sajegib
W takim razie tak jak kolega wyżej napisał - kodowanie utf8 bez BOM, a session_start(); umieść zaraz po <?php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.