shpaque
14.05.2013, 09:40:38
Witam serdecznie wszystkich!
Mam taki problem. Chciałem na swojej stronie wyświetlić aktualne aukcje ze sklepu Allegro - nie chodzi mi o integrację sklepu z moją stroną, tylko pobranie ze sklepu listy sprzedawanych towarów...
Myślałem, że da się to prosto /najprościej zrobić poprzez iframe, ale lipa. Iframe z linku do sklepu Allegro nie działa, przeszukałem forum i Google i jkedyne co znalazłem to przestarzałe widgety na wordpress i webapi...
O co mi chodzi?
Chciałbym, żeby na mojej stronie wyświetliła się lista sprzedawanych rzeczy w sklepie Allegro, a po kliknięciu na cokolwiek, żeby przekierowało mnie do Allegro - do właściwej strony sklepu (już wówczas nie w iframe, tylko nowym oknie na przykład) - niby proste, ale jak?
nospor
14.05.2013, 09:42:29
A nie robi sie tego przypadkiem przez API allegro?
shpaque
14.05.2013, 09:45:26
jest webapi, daje jakiś klucz, ale co dalej? co ja mam z tym zrobić? ani jakiegoś skryptu na stronę nie dają, ani nic,..,.
nospor
14.05.2013, 09:49:49
Z tego co kojarzę, to dają dokumentację w której jest to opisane.
Z tego co kojarzę również, to istnieje takie coś jak google, które zapewne też by ci w tym trochę pomogło.
Ja ci nie pomogę, bo nie uzywałem tego nigdy. Ale na 90% te informacje są w miare łatwo dostępne w necie, bo zapewne nie ty pierwszy chcesz z tego skorzystac.
shpaque
14.05.2013, 09:56:31
szukalem w google - i nie znalazlem
WebAPI w Allegro jest po to, zbey moc na swojej stronie WEWNĘTRZNIE prowadzic sprzedaz (nie przekierowujac uzytkownika na strone allegro) - a ja chce TYLKO tam wyswietlic aktualna sprzedaz - a reszte (zakup i tak dalej) zeby robil klient juz normalnie na stronie allegro...
nospor
14.05.2013, 10:00:30
Cytat
WebAPI w Allegro jest po to, zbey moc na swojej stronie WEWNĘTRZNIE prowadzic sprzedaz
Proszę Cię.... zajrzyj na ich stronę i przeczytaj np. to:
Cytat
Za pomocą naszego API można m.in.:
.....
listować oferty wystawione w danych kategoriach oraz przez danych użytkowników,
.....
Czyli dokładnie to co Ty chcesz....
Cytat
szukalem w google - i nie znalazlem
Po tym jak przeglądałes co robi webapi allegro, smiem twierdzić że i twoje poszukiwania w google były mniej wiecej na tym samym kiepskim poziomie.
No nic, Twoja sprawa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.