Jak wcześniej pisałem - chciałem z grupą znajomych stworzyć pierwszy projekt w ZF2. Zainstalowaliśmy xampp'a i na nim zenda. Problem pojawia się po wyświetleniu pierwszej przykłądowej strony po zainstalowaniu zenda - mianowicie, co dalej? Chciałbym cokolwiek napisać jednak nie za bardzo wiem gdzie i czy "zwyczajnym" php czy też może wykożystać coś z zenda.
Strona główna przykładowego projektu wygląda tak
<?php /** * This makes our life easier when dealing with paths. Everything is relative * to the application root now. */ // Setup autoloading require 'init_autoloader.php'; // Run the application! Zend\Mvc\Application::init(require 'config/application.config.php')->run();
i na tym się kończy. Czy mogę prosić o doradzenie gdzie dalej pownienem się udać? Jakieś tutoriale z napisaniem jakiejś małęj strony, choćby bloga czy czegokolwiek co pomoże zrozumieć idee i sposób wykorzystania frameworka w pracy?
Póki co poszedłem topem kodu, a więc skoczyłem do config/application.config.php i widzę skomentowany plik który już mi coś mówi jak to działa, ale wciąż brak żywego przykładu strasznie utrudnia naukę. Póki co wydaje mi się że php w frameworku to jakby programowanie w javie(?).