Cytat(Cinnanical @ 18.05.2013, 12:22:28 )

Ale racja, chcę skorzystać z wiedzy bardziej doświadczonych, a mianowicie jak Oni by to zrobili. Myślałem nad MVC, ale nie jestem przekonany.
Cinnancial, nadszedł czas na zmianę poglądów. Przykłądowo - Zend Framework, nim opiekują się ludzie, którzy tworzą PHP. Symfony - nim zajmuje się firma, która od kilku lat świetlnych pisze aplikacje www (podobnie jest z innymi frameworkami). W nich zawarte są przykłady jak pisać kod w PHP i jak pisać programy w OOP.
Każdy człek czasem błądzi, trzeba to zrozumieć. Frameworki to Twoje ZBAWIENIE. Póki tego nie zrozumiesz, to będziesz błądził i szukał złotego środka
wypierając się kodu pisanego przez doświadczonych programistów, podanego na tacy w frameworkach w postaci gotowych i udokumentowanych klas. Nie wspominając już o setkach przykładów nt. jak pisać aplikację z wykorzystaniem danych klas, metod, czy wzorców projektowych (MVC).
Cytat(Cinnanical @ 18.05.2013, 12:22:28 )

Aktualnie mam napisanego w 70% CMS, ale nie jestem pewien czy go przepisać od nowa
Tzn. mam dużo pomysłów jak to mógłbym przepisać inaczej, ale właśnie nie jestem pewien, czy to będzie najlepsze rozwiązanie.
Zabłądziłeś, przyjacielu. Pisząc jakąś aplikację musisz na samym początku stworzyć sobie projekt i się go trzymać kurczowo. Sprawdzone wzorce z FW mogłyby Ci w tym pomóc - ale na własne życzenie odrzucasz najlepsze praktyki.
Rób tak dalej, a w 2015 też zobaczymy tutaj Twoje posty typu. "Jak... bo nie umiem ". ; )