Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
te0dor
Mam taki problem, chce pobrac plik, ktorego nazwa jest dynamicznie generowana.
Np. Mam adres : https://serwerownia/pliki
Jest to polaczenie SSL
po zalogowaniu sie na stronie wciskam przycisk pobierz i ten plik od razu chce mi sie pobierac, tzn otwiera sie okienko Zapisz jako - i mozna wybrac gdzie ma byc zaisany, ale dopiero po zalogowaniu

Czyli serwer w nagłówku odpowiedzi wysyla juz ten plik ?

tak wyglada response header :

Content-Disposition:attachment; filename="plik_123124342.csv";
Content-Encoding:gzip
Content-Length:13596
Content-Type:text/comma-separated-values; charset=utf-8

a tak wyglada naglowek gdy klikamy w buton pobierz : polaczenie szyfrowane - wraz z formularzem wypelnionym

Request Method:POST

Accept:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Encoding:gzip,deflate,sdch
Accept-Language:pl-PL,pl;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4
Cache-Control:no-cache
Connection:keep-alive
Content-Length:1297
Content-Type:application/x-www-form-urlencoded

i pola POST formularza
format:csv
login: user
haslo : user

Jak to zrobic by pobrac ten plik nie wchodzac na strone, tylko za pomoca curla, albo czegos innego
morthan
Nie do końca rozumiem co chcesz dokładnie zrobić. Pobrać plik z FTP? Do tego masz cały zestaw funcji. Przechowaj dane w bazie + znaczniki dla pobranych plików - pomijasz linki. Pokombinuj.
te0dor
Powyzej podałem przyklad jak to wyglada, a konkretnie chce pobrac plik csv Historie rachunku w banku Inteligo. Zrobilem drugi temat bo na głowny temat o Inteligo jakos nikt sie nie odezwal.
Jesli masz konto w Inteligo zobacz w jaki sposob sa pobierane pliki wyciagow z rachunku.

Curlem przez ftp sie tego nie zrobi.

To pytanie do znajacych curla
Wydaje mis ie ze zle konstruuje calego curla by pobrac ten plik.
choc raz mi sie udalo i pobralo tabele do pliku , cos namieszalem w kodzie i zaczelo pobierac tresc strony ktora sie wyswietla po kliknieciu pobierz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.