Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHPMailer vs wp.pl
Forum PHP.pl > Forum > PHP
umatik
W zasadzie jak w temacie, PHPMailer wysyła pięknie na gmaila, ale już na wp.pl nie dochodzą miale.

wysyłam tak:
  1. $mail->Encoding = "base64";
  2. $mail->CharSet = "UTF-8";
  3. $mail->From = "sk@xxx.pl";
  4.  
  5. $mail->FromName = "SK";
  6. $mail->AltBody = "To view the message, please use an HTML compatible email viewer!";
  7. $mail->MsgHTML($msg);
  8.  
  9. if (gettype($email)=="array") {
  10. foreach ($email as $klucz=>$wartosc) {
  11. $mail->AddAddress($wartosc);
  12. }
  13. } else {
  14. $mail->AddAddress($email);
  15. }
  16.  
  17. $mail->Subject = $subject;
  18. $mail->Send();
  19.  

nospor
1) Może trafia do spamu.
2) Może nie przechodzi jakiegoś tam ich filtra, bo twoja skrzynka pocztowa jest źle skonfigurowana - klient ostatnio tak miał.
umatik
Nie trafia do spamu, po prostu nie dochodzi. Serwer jest dobrze skonfigurowany, bo to dosyć duża instytucja jest.
nospor
Patrz punkt 2.
A to że duża instytucja nie znaczy, że jest wszystko jak być powinno....

Miałem ostatnio też systuację z duzą instytucją gdzie nie dochodziły maila na bodajże właśnie wp.pl bo mieli źle skonifurowaną pocztę. I to nie była wina PHPMailera tylko poczty

O proszę znalazłem pismo co miałem wtedy:

Cytat
Problemy z dostarczaniem wiadomości wynikają z wykrycia niepoprawnego wpisu SPF dla danej domeny. SPF sprawdza czy wysyłana poczta pochodzi z serwera posiadającego "uprawnienia" do wysyłania poczty z tej domeny.

W tym wypadku należy poprawić odpowiednie wpisy w Państwa DNS.

rocktech.pl
Witam.

1) Wysłasz za dużo maili na godzinę z jednego IP ...
2) Włącz debugowanie
  1. $mail->SMTPDebug = 1

3) Wyświetl sobie odpowiedź serwera dowiesz się pod jaką regułę cię podczepili
  1. echo $mail->ErrorInfo;

4) Łap wyjątki

1. try {
  2. $mail->Send();
  3. } catch ( phpmailerException $e ) {
  4. echo $e->getMessage();
  5. }

umatik
Dodałem ErrorInfo i wyjątki i nie ma błędów, wyjątków też nie pokazuje.

Póki co coś nie tak z samą pocztą na wp jest
pedro84
A dostęp do logów mail.err i mail.log masz? Tam będzie odpowiedź wink.gif
nrm
jak WP to pewnie SPF wink.gif
nospor
@normanos no przecież to napisałem w moim poprzednim poście
nrm
Tak, chciałem wzmocnić ten głos aby nie zginął pośród innych pomysłów wink.gif
nospor
No tak, co dwa głosy to nie jeden, szczególnie gdy kontrargumentem jest "to jest duża instytucja" smile.gif
nrm
Sorry za offtopa, ale ta "duża instytucja" mnie sprowokowała: w zeszłym tygodniu miałem problemy z pobieraniem poczty poprzez POP3 z zew. kont w GMAILu. Wykluczyliśmy wszystkie problemy po naszej stronie, requesty z googla pojawiały się na firewallu sporadycznie (czyli na przykładowe 10 prób pobrania poczty z 3 razy pobrał, z 7 dał "connection refused" by po kilku dniach w ogóle przestać docierać z sygnałem. Załamka bo oczywiście support nie istnieje. I nagle przypadkowo: wystarczyło dać IP zamiast hostów i ruszyło od ręki wink.gif Cóż, bardzo "duża instytucja" co nie miało wpływu na to, że błąd leży po ich stronie.
ohm
Korzystasz z jakiegoś smtp? Czy tylko z "poziomu" php leci?

I też dorzucam głos że to SPF, wp pod tym względem jest (o dziwo) mocno restrykcyjne smile.gif
umatik
okej zapytam się ludzi od serwera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.