Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przekierowanie /ALT + LEFT/
Forum PHP.pl > Forum > PHP
qqrq83
Witam,

Czy w PHP jest możliwe wykonanie czegoś w stylu SendKeys (jak w wscript) powrotu do poprzedniej strony przy użyciu skrótu klawiszowego "ALT + LEFT"?
Jeżeli jest możliwe byłbym wdzięczny za wskazanie drogi poszukiwań takiego rozwiązania.

Co chcę uzyskać:
Użytkownik wchodzi na stronę, po wykonaniu kodu zawartego w stronie otrzymuje komunikat
Kod
echo "<script>alert(\"TEKST ALLERTU"\");</script>";

klika "ok" i wraca do poprzedniej strony.
Opcja redirect czy history.goback() nie wchodzi w rachubę.

Dziękuje za ewentualną pomoc.

Pozdrawiam,
Q
nospor
User w przegladarce dziala tylko i wylacznie na kodzie html/js. Kod ten nie ma zadnego zwiazku juz z php wiec nie, nie da sie tego zrobic w php. Mozesz to robic w js ale sam napisales ze nie chcesz wiec nie mozesz zrobic juz nic.
qqrq83
Mogę to zrobić w JS bądź czymkolwiek innym tylko chodzi o użycie samej funkcjonalności SendKeys - nie mogę użyć history.goback() bo użytkownik wchodzi do mojej strony tak na prawdę z innego programu który ma interfejs przeglądarkowy - ale na tyle specyficzny, że pewne funkcje JS nie działają - za wyjątkiem skrótów klawiszowych (ALT+LEFT) - i tu pomyślałem o wykorzystaniu php (tudzież innego mechanizmu) do przesłania tego skrótu tak jak to robi właśnie funkcja sendkeys w wscript.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.