Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z api
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sebacmp
Witam

Mam pytanie do osób które które wykorzystywały API strony w PHP.

Mój problem polega na tym że dostałem API strony i muszę pobrać produkty filtrować w php i wyświetlać na stronie.
Mam podane jakieś typy obiektów, identyfikatory, metody. Powiem szczerze że nie mam pojęcia to zrobić i od czego zacząć. Przejrzałem wszystkie książki co mam do php i nic nie pisze. Szukałem ale też nigdzie nie pisze jak korzystać z takiego API. Czy jest ktoś kto robił coś podobnego i wykorzystywał API w PHP.

Z góry dziękuje za każdą odpowiedz.
freemp3
W specyfikacji API powinieneś mieć wszystkie informacje oraz przykłady zwracanych wyników. W zasadzie nie podałeś żadnej informacji, na podstawie, której mógłbyś uzyskać pomoc, jaki to typ API? SOAP, REST, jakieś inne? W czym dokładnie jest problem? Pokaż co już masz napisane.
sebacmp
Narazie nie mam nic napisane. Ale dzięki twojemu postowi już wiem coś więcej że jest to SOAP. Narazie nie mam żadnego kodu bo nie wiem od czego zacząć smile.gif. Teraz jak wiem że jest to SOAP to może coś znajdę w google chyba że znasz jakąś dobry materiał gdzie jest to opisane. Nie chcę żeby ktoś mi napisał kod potrzebuję poprostu zrozumieć o co w tym chodzi.

W przykładowym pliku jest tak:

SoapClient('https://nazwaplikuwygenerowana.svc?wsdl');

Czyli po tym wnioskuję że SOAP ale teraz już wiem przynajmniej po czym szukać w necie.
freemp3
Większość informacji znajdziesz w manualu pod hasłem SoapClient.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.