Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHPExcel Error 10 seconds exceeded
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ShaggyAG
Witam,

Chciałem skorzystać z biblioteki PHPExcel do walidacji danych w dużym pliku.
Jednak problem zaczyna się już przy odczytywaniu pliku, pojawia się błąd:
Cytat
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /virtual/:).cba.pl/Classes/PHPExcel/Reader/Excel5.php on line 5411

skrypt się na pewno nie zapętla, po prostu danych jest bardzo dużo i odczyt pliku trwa ponad 10s.
Korzystam z darmowego hostingu, na którym nie mam możliwości użycia set_time_limit()
Na ichniejszym forum nie udało mi się uzyskać pomocy w tej sprawie.
Czy ktoś kiedyś borykał się z takim problemem? Ma jakieś doświadczenia / pomysły w rozwiązaniu tej sprawy?

Pozdrawiam
Shaggy
Pyton_000
Chyba pozostaje Ci zmienić hosting wink.gif Takie uroki darmowców.
ShaggyAG
sad.gif

To nie najlepsza wiadomość biorąc pod uwage cytat z tego tematu...
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=190559
Cytat
Z tego co się orientuje to żaden darmowy hosting tego nie udostępnia, płatne to chyba dopiero od vps na to pozwalają (choć mogę się mylić)
Turson
Jeżeli potrzebujesz to odczytać jednorazowo to warto zrobić to na serwerze lokalnym, chyba że to część aplikacji, w takim razie lipa.. wink.gif
timon27
Będziesz te dane wczytywał raz? albo raz na tydzień?
To pousuwaj zbędne dane i wyexportuj dane do csv.

To będzie część aplikacji?
Nie wyobrażam sobie aplikacji która będzie odczytywała duże exele od użytkowników na darmowym hostingu.
ShaggyAG
To miał być walidator miesięcznego raportu który co miesiąc przed "oddaniem" sprawdzam.
Wykorzystując formuły excela można to zrobić szybko i sprawnie.
Od tak dla zabawy i dla poćwiczenia chciałem sobie zrobić stronkę która będzie to robiła za mnie wink.gif
Lokal hosty nie wchodzą w grę bo mam mocno okrojone uprawnienia na komputerze w pracy.
Ale spoko smile.gif znajdę sobie coś innego do zabawy smile.gif
Dziękuje za Wasze odpowiedzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.