Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z odswiezaniem obrazka na stronie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
a79rtur
czesc ,mam nastepujacy problem, dotyczy on IE, bo na firefoxie jest ok
mam strone na ktorej jest formularz do uploadu fotek, po wybraniu fotki jest akcja js tak ze nie trzeba nic klikac ,samo wybranie fotki powoduje ze jest ona wgrywana na serwer.
automatycznie pod polem wyboru fotki wyswietlana jest jej miniaturka , w tym samym formularzu, generowana w locie przez skrypt php.
mimo ze strona sie przeładowuje po uploadzie fotki to widoczna jest dalej stara miniaturka. nie wiem moze server nie nadaza i zanim sie ta nowa wgra to jeszcze skrypt zdaza ze starej zrobic miniaturke, to mozliwe ? jesli dam odswiezenie strony to pojawia sie nowa i nowa jest oczywiscie wgrana na severze.
jest tez taka sytuacja ze daje w formularzu zapisz, i przechodze do strony z podgladem edytowanych danych i tam jest miniaturka nowa, wracam do formualrza edycji a tam zwnowu stara. moze z cachowaniem cos ? bo jak wspomniałem na Firefoxie bylo ok. na localhoscie pod obiema przegladarkami tez.
moze to dlugie ale krocej nie potrafie smile.gif
ARJ
może w kodzie najpierw masz wyświetlanie fotki, a troche niżej dobiero masz wygrywanie i zmniejszanie fotki. sprawdź.
kysiu.pl
czy moglbys udostepnic ten kod questionmark.gif?

przydalby mi się smile.gif

pozdrawiam
a79rtur
rozwiazanie jest takie ,nie mój pomysł, zeby do nazwy pliku przy wgrywaniu na serwer dodawac losowy ciag znaków np. trzy cyfry rand(100,999); i teraz nawet bez meta no-cache odswieza sie wszystko ładnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.