Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Miko6
Jak zrobić żeby sesja startowała dopiero w tedy, gdy jest spełniony jakiś warunek?
pillot
To chyba proste...
  1. <?php
  2.  
  3. if (warunek) session_start();
  4.  
  5. ?>

jeśli się mylę, napisz dokładniej
Chewolf
pillot , twój kod chyba zawiedzie ... dlaczego questionmark.gif bo , session_start(); musi znajdować się na samym początku dokumentu... przynajmnie tak mi się wydaje, lecz mogę się mylić Niech któs mądrzejszy mnie poprawi....
można zrobić tak :
  1. <?php
  2. if ( warunek ) {
  3. $_SESSION['cos'] = 'cos';
  4. }
  5. else {
  6. $_SESSION['cos'] = 'nicos';
  7. }
  8. ?>
bregovic
m5910: Nie żebym był mądrzejszy, ale session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual można zastartować na samym końcu dokumentu. Oczywiście, przed session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual nie można wysłać nic do przegladarki, więc żeby móc sesję zastartować gdziekolwiek należy użyć ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - ale w tym wypadku kod pillota jest w 100% poprawny.
Miko6
bregovic teraz przynajmniej wiem czemu mi mój skrypt nie działał. Dzięki wszystkim za pomoc.
Kruq
Cytat(m5910 @ 2004-12-10 20:23:00)
  1. <?php
  2. if ( warunek ) {
  3. $_SESSION['cos'] = 'cos';
  4. }
  5. else {
  6. $_SESSION['cos'] = 'nicos';
  7. }
  8. ?>

witam
nie chce zakladac nowegotematu wiec napisze tutaj smile.gif

tak jak napisal : m5910 jezeli mam register_globals ON to wtedy zamist $_SESSION['cos'] uzywam session_register('cos') questionmark.gif bo cos nie moge sie polapac a dopiero ucze sie SESJI ;]
dzieki
bregovic
Przeczytaj sobie co to znaczy session_register" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.