Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokowanie wysyłania email ze strony www
Forum PHP.pl > Forum > PHP
erocentrum
Witam, potrzebuję małej pomocy. Mam taki kod w pliku php

function send_email_template($sendto, $template, $replacements, $language)
{
global $DB, $PREFS, $EMAIL, $SESSION;

if($sendto == 'xxx@yyy.pl'){
return false;
}

blokuje on wysyłanie emaili ze strony dla adresu xxx@yyy.pl

JAK to zmienić aby blokowało dla wszystkich adresów zawierających w nazwie domeny yyy.pl ? Mam sporo adresów typu
xxx@yyy.pl
1xxx@yyy.pl
2xxx@yyy.pl
3xxx@yyy.pl
itp. a blokuje tylko wysyłkę dla xxx@yyy.pl a chcę aby zablokowało wysyłanie emaili dla wszsytkich z domeny @yyy.pl

Proszę o pomoc php.gif
viking
Znajdź w stringu znak @, oblicz pozycję od końca do tego znaku, Masz domenę. Później już prosty if. W dokumentacji są te wszystkie przykłady strlen, strpos
erocentrum
Cytat(viking @ 3.01.2015, 09:27:10 ) *
Znajdź w stringu znak @, oblicz pozycję od końca do tego znaku, Masz domenę. Później już prosty if. W dokumentacji są te wszystkie przykłady strlen, strpos

Niestety tak nie może być, domena ma 5 znaków @12345.pl i np @gmail.pl też ma 5 i Twoim sposobem zablokowałem również wysyłanie emaili na gmail. Potrzebuję blokowanie konkretnej nazwy domeny po @ czyli w przypadku @12345.pl ma zablokować wszsytkie emaile z domeny 12345.pl bez względu na to jaki tekst jest przed @
trueblue
Powinieneś znaleźć pozycję, w której zaczyna się domena i ją wyciąć ze stringa, a nie obliczać jej długość.

Możesz to zrobić korzystając również z funkcji explode.
ctom
a nie prościej ...

Kod
if( strpos($sendto, '@yyy.pl') !== false) {
return false;
}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.