Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odczyt danych z wirtualnego portu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
winiar789
Witam,

Czy jest możliwość odczytania danych z wirtualnego portu w PHP ? Mam wystawiony wirtualny port z dostepęm do ADAM4XXX i potrzebuje
uzyskać z wynikiem odczytu informacji o pelnej nazwie urzadzenia i danej ze wskazanego kanalu.

Będe bardzo wdzięczny za pomoc.
b4rt3kk
Cytat(winiar789 @ 27.03.2015, 09:19:04 ) *
Witam,

Czy jest możliwość odczytania danych z wirtualnego portu w PHP ? Mam wystawiony wirtualny port z dostepęm do ADAM4XXX i potrzebuje
uzyskać z wynikiem odczytu informacji o pelnej nazwie urzadzenia i danej ze wskazanego kanalu.

Będe bardzo wdzięczny za pomoc.

Możesz się połączyć za pomocą socketów:
http://php.net/manual/en/function.fsockopen.php

A to czy jesteś w stanie odczytać dane z danego socketu, zależy już od samego serwera, do którego się łączysz.

Jeśli urządzenie wystawia takie informacje, to nie powinno być problemu żeby je pobrać wysyłając odpowiedni request.
winiar789
Wcześniej połączenia jakie przeprowadzałem były przez C# gdzie ładowałem bilbioteki do .NET tego właśnie modułu ADAM.
Rozumiem że w przypadku PHP nie muszę mieć biblioteki ? tylko wyślę odpowiednie żądanie ( ciąg znaków ) i będzie ok ?
b4rt3kk
Cytat(winiar789 @ 27.03.2015, 16:41:55 ) *
Wcześniej połączenia jakie przeprowadzałem były przez C# gdzie ładowałem bilbioteki do .NET tego właśnie modułu ADAM.
Rozumiem że w przypadku PHP nie muszę mieć biblioteki ? tylko wyślę odpowiednie żądanie ( ciąg znaków ) i będzie ok ?

Nie znam modułu ADAM, ale raczej nie powinieneś mieć problemów. smile.gif
winiar789
Klasa! Wielkie dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.