Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Widoczne nazwy podstron w adresie strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piotrz
Witam użyłem szukajki ale może pod złe frazy mnie kierowało..

Otóż problem jest taki że teraz każda podstrona na którą wchodzę na pasku z adresem www pokazuje całą ściężkę np.www.strona.pl/onas.php
wiadomo że jest to logiczne, jednak ja chciałbym ukryć ten adres i mieć tylko adres główny domeny. Jest taka możliwośćquestionmark.gif
kapslokk
Iframe haha.gif Ale to idiotyzm
darko
Totalnie ukryć czy zrobić seo-friendly url?
do zmiany widocznego w przeglądarce adresu bez przekierowania możesz użyć history.pushState
piotrz
czy totalnie ukryć...hmm chciałbym poprostu aby ktoś bez żadnej ingerencji na pasku widział tylko adresdomeny

nie chce tego ukrywać przed wszystkimi i na wszystkie sposoby aby nie szło tego przejrzeć

lecz nie chce aby na pasku wyświetlała się nazwa podstrony na której dokładnie ktoś się znajduje
darko
Z punktu widzenia SEO czy np. możliwości dodania konkretnej podstrony do ulubionych jest to bezsensowne rozwiązanie, ale jeśli już musisz to nic nie stoi na przeszkodzie, aby skorzystać ze wspomnianego obiektu history i metody pushState().
piotrz
tak muszę to zrobić, to jest strona tymczasowa, zaliczeniowa. Nie chce aby były widoczne adresy podstron

mógłbyś dokładniej opisać to rozwiązanie?
darko
Wklej sobie to do konsoli js:

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. history.pushState(null, null, '/');
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Utnie wszystko po nazwie domeny. Najlepiej podczepić to pod zdarzenie document.ready.
piotrz
tylko ja chce aby ludzie wchodzący na moją stronę nie widzieli tych nazw..

a jak to wygląda z tym plikiem .htaccess questionmark.gif gdzie on się musi znajdować na serwerze i czy tym idzie wyłączyć podgląd tych nazw??
kayman
odbierz parametry url i zapisz je w sesji -> przekieruj na stronę twoja-domena.pl ->wygeneruj stronę na podstawie parametrów z sesji

robiłem podobne idiot zadanie dla pewnego "pracodawcy" miało mu zaimponować jak tak będzie chodzić tongue.gif
piotrz
mógłbyś dokładniej nakierować jak to zrobić?
Pyton_000
Albo ładuj content przez Ajax
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.