Cytat(jono @ 2005-02-08 19:55:34)
Co do losowego hasła:
<?php
?>
[...] Po co robić jakieś tablice, skoro są gotowe rozwiązania do tego.
Sorry, że odpowiadam trochę po czasie, ale powiem wam jak zrobiłem to ja, chociaż zaawansowany nie jestem.
Nowe hasełko można wygenerować za pomocą
<?php
?>
Co da w rezultacie ciąg 13 cyfr i liter wygenerowany na podstawie aktualnego czasu + może dodać ciąg zawarty w atrybutach.
W bazie, dla każdego usera warto zapisywać jego status, np. 0 to user nieaktywny, 1 - aktywny, 2 - była prośba o zmianę hasła. Gdy status=0 to do usera nie wysyłamy wiadomości newslettera. Gdy status=1 wiadomo, a gdy status=2 możemy wysłać wiadomości np. newslettera bo ktoś, nie wiadomo kto, próbował usunąć konto/zmienić dane/zrobić cokolwiek co wymaga potwierdzenia ale jeszcze tego nie potwierdził. I gdy status=2 a user potwierdza co tam chciał to wtedy zmieniamy mu status na inny albo usuwamy rekord. Statusy mogą się różnić w zależności od potrzeb, zawsze może być ich więcej
Tak robię swój newsletter, który działa na tekstowej bazie danych a który wymaga potwierdzenia dodania/usunięcia adresu e-mail i umożliwia to za pomocą linków w mailach oraz za pomocą formularza

Jeśli ktoś zgubi klucz potwierdzenia, usunie maila czy cokolwiek innego, to dopóki status nie równa się 1 - może wysłać do siebie nowy klucz, inny od poprzedniego.
http://www.pil.vectranet.pl/~tomilipin/newsletter/index.php