Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Preloader, lub cos w tym stylu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Igor_S
Prosze pomóżcie mi, jak zrobić w php loader, który specjalnie będzie zmuszał php do dłuższego ładowania scryptu.
Coś ma być takiego:
Kod
<?

$ilosc="czas na stworzenie w v-fabryce wirtualne jedzenie";

echo ("poczekaj tworze wirtualne jedzenie");

echo ("10%");

// tutaj cos co zatrzymuje scrypt na $ilosc sekund

echo ("30%");

echo ("50%");

echo ("100%");

echo ("OK Zrobione");

?>

Istnieje cos takiego?
funkcja sleep(); mnie niezadowala, bo ona zasypia wszystko, a nie tylko to co poniej następuje.
Oraz co to jest za funkcja flush(); [w ang. faq nie zrozumiałem]
Cudi
Preloader w php ? Takie rzeczy sie robi raczej w JavaScripcie, poszukaj po stronkach z JS, napewno znajdziesz.
Jabol
spróbuj poczytac o thickach, czy jakoś tak (w podstawach...). flush, to o ile się nie myle takie rozszeżenie pozwalające na buforowanie printów i echów itp., i dopiero po wywołaniu funckji ob_flush zawartość tych printów itp jest wyswietlana na standartowe wyjście!
Cudi
Co nie zmienia faktu że lepiej skorzystać z JS, które poczeka przed wyświetleniem strony aż sie wszystko wczyta :]
kwiateek
Cytat
Co nie zmienia faktu że lepiej skorzystać z JS, które poczeka przed wyświetleniem strony aż sie wszystko wczyta :]

Chyba ze ktos wylaczyl obsluge w JS w przegldarce i nici z pleoadera smile.gif
wirtus
wiecie....

Uważam mimo wszystko, że warto bawić się w preloadery i nie powinniśmy zawsze ograniczać dię do tego 1% ludnosci, ktory ma wylaczone cookies albo (z czym sie nie spotkalem) javascript.

mam skrypt javovy, w ktorym wprowadza sie ilosc grafik na stronie i on pokazuje ile z nich zostalo zaladowanych i na tej podstawie oblicza procent zaladowania strony.

Nie wiem jednak tylko co a to szanowni forumowicze, bowiem skryt chybe nie jest przeznaczony na forum tutejsze.....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.