Proszę o pomoc w wyświetleniu alertów przy pomocy frameworku Bootstrap. Główny zarys:
- index.php <- tutaj w górnym pasku dostępne są 3 formularze które podmieniam za pomocą JS
document.getElementById("dodawanieOcen").addEventListener("click", function() { document.getElementById("content").innerHTML = "<form action='dodawanieOcen.php' method='POST'><label>Imie</label> ... dalsza część kodu
Oraz część odpowiedzialna za wyświetlenie tego alertu:
<?php ?> <div class="alert alert-danger alert-dismissible" > <button type="button" class="close" data-dismiss="alert">×</button> <strong>Błąd!</strong> <?= $error_message ?> </div> <?php } ?> <?php ?> <div class="alert alert-success alert-dismissible"> <button type="button" class="close" data-dismiss="alert">×</button> <strong>Sukces!</strong> </div> <?php } ?>
- pliki dodawanieOcen.php w których znajduje się kod do wstawienia oceny do bazy MySQL i kod odpowiedzialny za tworzenie "wiadomości" - mojego alertu
if (mysqli_query($conn, $sql_l)) { } else { } }
Na ten moment mam tylko ten działający alert na 1 stronie aby sprawdzić jak to działa, kod PHP odpowiedzialny za wstawienie użytkownika i instrukcja IF z echo $error_message znajduje się na początku strony więc domyślam się że zostaje z problemem zasięgu zmiennych.
W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem? Może jakiś prosty AJAX ?