Jestem w trakcie robienia systemu portalowego, wszystko idzie sprawnie i ładnie bez trudności.
Chciałbym się jednak Was spytać, co sądzicie o rozwiązaniu (które już zrobiłem) umożliwiające wprowadzanie podkategorii w nieskończoność np.:
Software => Freeware => Komunikatory => Pliki poniżej 5kB

Czy uważacie to za wygodne, gdyż przykładowo dział download w tej kategorii będzie zawierał najbardziej odpowiednie pliki, czy to jest niepotrzebne klikanie i zagnieżdżanie się coraz głębiej?
Sam osobiście, wchodząc na rozbudowany serwis nie przeglądam każdego fragmentu strony tylko idę od razu do wyszukiwarki.
Dodam także że to rozwiązanie jest męczące, pętla, która się wykonuje dopoki doputy ID kategorii != 0, buduje drzewko (tzn. na górze Strona startowa -> Download -> [Kategorie]x) i sprawdza, czy dany użytkownik ma możliwość przeglądania zawartości danej strony.
A i tak jeszcze opcjonalnie, z początku zrobiłem rozwiązanie, że użytkownik może należeć tylko do jednej grupy, jednak muszę z tego zrezygnować i przerobić to na mozliwość przypisania go do wielu grup, jednak... przykładowo na stronie głównej forum jest
Cytat
zarząd | administrator | moderator | developer | opiekun | użytkownik
każda czcionka w innym stylu. Nie ma sensu bawić się, że użytkownik przypisany do kilku grup będzie wyglądał jak napis
czy wtedy zrobić dodatkowe pole z ID grupy, względem której odbędzie się kolorowanie, czy co doradzicie?