ja się wiążę z takim problemem że mam zrobione logowanie na stronie na sesjach. Użytkownik wpisuje login, hasło, te dane przechodzą do funkcji logowania, w tej funkcji pobierane są odpowiednie dane z bazy i jeżeli jest odpowedni login i hasło do niego to następuje taka jakby autoryzacja - tzn. zmienna $_SESSION["USER_AUTH"] przybiera wartość true, później zmienna $_SESSION["USER_LOGIN"] przybiera wartość loginu danego użytkownika. I teraz użytkownik widzi na ekranie link który przekierowuje go do pewnej podstrony, na której to wywoływana jest funkcja która na podstawie tej zmiennej $_SESSION["USER_LOGIN"] pobiera z bazy resztę danych. Jak wiadomo takie rozwiązanie, że użytkownik musi indywidualnie kliknąć na link za bardzo mu nie sprzyja. Więc zdecydowałem się na przekierowanie - tzn:
Kod
<meta http-equiv="Refresh" content="0; URL=index.php?page=siedziba">
Problem jest tego typu że na ie u mnie wszystko działa w pożądku(ie z sp2). Znajomi mówią jednak że u nich na ie poprzez to przekierowanie logowanie nie jest przeprowadzane poprawnie (to jest ie z sp1). Poprzez zwykły link do tej strony wszystko działa w pożądku.
Z moich obserwacji wynika że poprzez przekierowanie nie są przekazywane zmienne globalne na niektórych wersjach przeglądarek. Czy jest na to jakaś rada?
Pozdrawiam.