Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Doklejanie czegoś do plików HTML
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Ccn
No więc chciałem, żeby dokleił się do stron moich ziomów z servera kod, który wywoła popup, który wyświetli info że strona jest HOSTED BY... Sam kod już mam i działa. Jest tylko taki problem... że niewiem jak do doinkludować do plików.

Próbowałem zrobić HeaderName w konfigu apacza, tak jak wyczytałem na tym forum, ale to nie działa - nic się nie dokleja, próbowałem z httpd.conf i z .htaccess - nic sad.gif

Widziałem jeszcze żeby dodać coś jak php_admin_value auto_prepend_file c:/usr/apache/inne/header.html, ale to wykonuje interpreter php, więc tyczy się tylko plików php, a ja chce żeby do wszystkich plików i żeby to robił apache, albo jakaś wtyczka do niego.

Mój server: Apache 1.3.* i php 4.3.11

PS: Jak administratorzy serverów to robią questionmark.gif? Chyba nie modyfikują kodu questionmark.gif? Mógłbym kod zmodyfikować jak by to było konieczne, ale niemam źródeł Apachea dla windows, które mógłbym zrekompilować.
s_w_ir
Skoro kod Ci działa to wklej go i ustaw w configu apacha żeby przetwarzał też plik .htm i .html.
Ccn
Próbowałem, ale sie nie udało.

Już mi wali że jest open_basedir, ale musze go mieć, a pozatym ustawianie go dla wszystkich kont dodatkowo to byłoby coś strasznego.

auto_prepend_file = np. przy phpbb wali błędy o CANNOT MODIFY HEADERS INFORMATION... mimo, że żadnych nagłówków nie wysyłałem.

auto_append_file = przy większych skryptach poprostu nie działa.

Niema jakiegoś moda do Apache 1.3.* żeby można było zrobić tak jak sie chce questionmark.gif?

Na przykłąd na orgfree.com są reklamy i są dołączane na końcu plików, działa zawsze, a pliki .html i inne nie są parsowane. Nie wali błędów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.