Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]? opcje w selekcie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
!!_:!SnAkE!:_!!
Witam. Jak zrobic cos takiego:

mam 2 pola select. Do jednego pobieram z bazy i wpisuje jako opcje nazwy wydawnictw. W 2 polu maja byc tytuly ksiazek, tyle, ze chcialbym uzaleznic opcje w 2 selekcie od wyboru wydawnictwa z 1 pola. Jak najlatwiej dokonac takiego czynu ? Dziekuje za wszystkie sugestie i pozdrawiam.
nospor
Teamt dosc czesto poruszany. poszukaj.
np. tu :
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=33...=0&#entry189140
ikioloak
Cut & Paste Triple Combo
Przerobisz tylko zeby bylo dla 2 selectow a nei dla 3 i bedzie fruwac
!!_:!SnAkE!:_!!
Tzn tak, wszystko fajnie, ale tylko wtedy, gdy zbior opcji jest staly. W momencie, gdy zbior opcji (tak jak w moim przypadku) ciagle sie zmienia jest to ciezkie do wykonania.
JA mam tak: Wydzialy, kierunki, specjalnosci. Na wydziale jest wiele kierunkow, na kierunku wiele specjalnosci, z tym, ze jeden kierunek moze byc na paru wydzialach a jedna specjalnosc na paru kierunkach. Przy dodawaniu specjalnosci chcialbym, zeby najpierw w selekcie wybrano wydzial. Jak juz ten wydzial sie wybierze, to zeby automatycznie w 2 selekcie pokazaly sie kierunki TYLKO z tego wydzialu. Mozna to zrobic przy pomocy php, wybrac 1 selekta, przeladowac stronke i wtedy wybierac 2 selekta, ale to nie jest to o co mi chodzi...
ikioloak
Cytat
Tzn tak, wszystko fajnie, ale tylko wtedy, gdy zbior opcji jest staly. W momencie, gdy zbior opcji (tak jak w moim przypadku) ciagle sie zmienia jest to ciezkie do wykonania.

i co z tego ze trudne. Wykonalne bo ja tak wlasnie zrobilem.
Xionc
Double Combo Czasem tego używam, generuje dynamicznie z DB, także da się i nie jest jakoś strasznie skomplikowane.

Pozdrawiam,
Xionc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.