Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem – tar i windows
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zbyszek_PL
Cześć

Mam taki może śmieszny problem ale nie mogę go rozwiązać od jakiegoś czasu pod windowsem lokalnie na komputerze w php przerabiam zdjęcia i chciałem od razu użyć tar-a żeby łatwiej się przenosiło.

Pobrałem wersje bin dla windows ze strony niema problemu z tarowaniem pojedynczych plików ale pojawia się problem przy próbie tarowania wszystkich elementów w katalogu.
Z konsolki działa dobrze a gdy tożsamo przeklejam do exec w php co się krzaczy i powstaje plik z 10KB z błędem i nie da się otworzyć pliku …

DZIAŁA POPRAWNIE :
exec('c:\tar\bin\tar.exe -c -f tsar.tar katalog\test\plik.txt);

NIE DZIAŁĄ
exec('c:\tar\bin\tar.exe -c -f tsar.tar katalog\test\*);

Zetknął się z was już ktoś z czymś takim ?
Bo nie wiem za bardzo jak to rozwiązać…

Chyba że jest jakaś alternatywa na zarchiwizowanie automatycznie w php dużej liczby plików i przeniesienie na serwer podkreślam że jest to pod windows wszystko robione ( ps. ważny jest też fakt że nie będę mieć raczej dostępu do stella więc również chce zrobić pliczek php który po wgraniu i uruchomieniu na serwerze rozpakuje zawartość archiwa wygenerowanego lokalnie na kompie)

Pozdrawiam
Zbyszek
mike
Możesz przecież użyć php nie tylko do wykonania polecenia systemwego,ale też do rozpakowania.
Zajrzyj na przykład do ezComponents jest tam bardzo fajna klasa do obsługi archiwów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.