Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesylanie formularz do pdf-u
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mikess
Mam problem gdy przesylam posty z formularza do pliku ktory generuje pdfa skrypt nie widzi zmiennych $_POST gdy przesylalem Get-em dziala ale przeciez nie wysle kliku zdan z textarea Get-em bo to troche bezsensu. Kozystam z FPDF. Co moge zrobic by to dzialalo ?
bregovic
Forumowa wróżka Roksana jest wciąż na urlopie - i niestety nie zosatawiła instrukcji użycia szklanej kuli. Pokaż nam kod abyśmy mogli tobie pomóc...
mikess
...
<form action="plik.php" method="post">
Temat<input type="text" name="temat">
Tresc<textarea name="tresc"></textarea>
<input type="submit" value="wysli">
</form>
....

plik.php
  1. <?
  2. require('fpdf.php');
  3. $pdf=new FPDF('P','cm','A4');
  4. $pdf->AddPage();
  5. $pdf->AddFont('arial','','arial.php');
  6. $pdf->SetFont('arial','','8');
  7. $pdf->Cell(0,1,$_POST['temat'],0,1,'L');
  8. $pdf->Cell(0,1,$_POST['tresc'],0,1,'L');
  9. $pdf->output();
  10. ?> 

po przeslaniu formularza zmienne $_POST sa puste

oki juz sie sprawa wyjasnila po prostu nie mozna stosowac sesji w takich plikach bo sie nie chce otworzyc pdf za pierszym razem i trzeba oswiezyc strone a po odswiezeniu skrypt generujacy pdf traci zmienne POST
Dzieki za zainteresowanie
FiDO
zobacz co zwraca

1. <?php
  2.  
  3. var_dump($_POST);
  4. var_dump($HTTP_POST_VARS);
  5.  
  6. ?>

Jaka masz wersje php ?
mikess
gdy wrzucilem

1. <?php
  2.  
  3. var_dump($_POST);
  4. var_dump($HTTP_POST_VARS);
  5.  
  6. ?>

do skryptu ktory generuje pdfa to wyrzuca mi warniga Cannot modify header information i error FPDF error: Some data has already been output to browser, can't send PDF file

a wersja php to 5.0.3
itsme
wlasnie po to kazano CI zrobic var_dumpa :-)
http://pl2.php.net/manual/en/function.var-dump.php
nastepnie pokaz nam to co Ci on wyswietlil a musial koniecznie pokazac jakies dane :-)
mikess
var_dump wyrzucil mi cos takiego

array(7) { ["Nr_dow_os"]=> string(8) "aaaaaaaa" ["Rozpoznanie"]=> string(14) "aaaaaaaaaaaaaa" ["Cel"]=> string(13) "aaaaaaaaaaaaa" ["Imie"]=> string(6) "Alicja" ["Nazwisko"]=> string(5) "Kowal" ["Data_ur"]=> string(9) "06-8-1981" ["Adres"]=> string(33) "ul.Kolorowa 9 m 56" } array(7) { ["Nr_dow_os"]=> string(8) "aaaaaaaa" ["Rozpoznanie"]=> string(14) "aaaaaaaaaaaaaa" ["Cel"]=> string(13) "aaaaaaaaaaaaa" ["Imie"]=> string(6) "Alicja" ["Nazwisko"]=> string(5) "Kowal" ["Data_ur"]=> string(9) "06-8-1981" ["Adres"]=> string(33) "ul.Kolorowa 9 m 56" }

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/abc/public_html//test.php:3) in /home/abc/public_html/fpdf/fpdf.php on line 1022
FPDF error: Some data has already been output to browser, can't send PDF file

teraz juz wszystko dziala oki pdf jest generowany ale nie wiem czemu po odswiezeniu strony z pdf-em zmienne POST sie czyszcza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.