Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zależność między klasami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Bastion
Witam,

Mam takie pytanie natury logistycznej, pisze kolejna klase generatora formularzy, w ktorym nie
tylko bedzie mozliwosc latwego tworzenia formularzy (beda dostepne dwa tryby budowania -
latwiejszy ale wolniejszy, trudniejszy ale szybszy) ale takze zmiany wygladu ich prezentacji.
I teraz mam problem myslowy nastepujacy. Czy lepiej jesli class5.Former bedzie korzystal z
wlasnego mechanizmu skorek czy lepiej nie wywazac drzwi i skorzystac z klasy class5.Chameleon.
Definicja wygladu pojedynczego wiersza formularza za pomoca Chameleona wygladaloby np. tak:

Kod
<tr class="wiersz_{row_odd}">
<td>{title} {@if(require)} <font color="red">*</font>{@fi}</td>
<td>
{element}
{@if(description)} <br /><span class="opis">{description}</span>{@fi}
</td>
</tr>

lub bez uzycia Chamelona, ale budowa skorek do tego opieralaby sie na php.
nospor
Osobiście uwazam, że jeżeli masz juz klasę do szablonów, to nie ma sensu rozbodowywać oto klasy do formularzy, tylko najzwyklej w świecie w jednej korzystac z drugiej winksmiley.jpg
No chyba żeby znacząco to poprawilo wydajność klasy formularzy, to wówczas dodaj tę funkcjonalść do formularzy i zapomnij a kamelonie. Aczkolwiek nie sądze by tak bylo.
Bastion
narazie korzystam z zaleznosci - zanim odpisales szkoda mi bylo czasu na nie robienie dalszych kroko - klasa do formularzy rosnie jak na drozdzach smile.gif powinno byc ok , niebaweam zapodam do oceny .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.