Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wywołaniem zewn. programu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mls
Mam teraz problem z wywołaniem zewnętrznej aplikacji z poziomu php.
Otóż... napisałem sobie prostą konsolową aplikację w delphi sterującą DScalerem z linii poleceń (następny/poprzedni kanał, regulacja głośności, etc). Aplikacja działa bez problemów gdy jest uruchamiana z konsoli, jednak przy próbie wykonania jej poprzez php (przez exec, system, etc) nie dzieje się kompletnie nic... Co może być przyczyną?
100jek
Myślę że ustawienia na serwrze nie pozwalają na wykonywanie programów z poziomu php
mls
Cytat(100jek @ 2006-03-28 23:48:28)
Myślę że ustawienia na serwrze nie pozwalają na wykonywanie programów z poziomu php

Jeśli nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia - nie wypowiadaj się, proszę. Bo czy to takie trudne domyślić się, że chodzi o mój własny serwer, gdzie nie ma żadnych ograniczeń co do uruchamiania zewnętrznych programów...?

---

A wracając do tematu - php wydaje się uruchamiać programy na swojej osobnej, hm, "powłoce". Bo program działający na zasadzie "FindWindow" nie odnajduje okna które jest rzeczywiście otwarte...
revyag
1. Sprawdź czy odpalają Ci się inne programy.
2. Oczywiście podajesz pełną ścieżkę dostępu do Twoje progsa ?
mls
Odpalają się. Nie chodzi mi o samo uruchamianie zewnętrznych aplikacji a obszar w jakim działają - a konkretniej dlaczego gdy uruchomię prosty konsolowy program wyliczający wszystkie okna spod php zwraca mi tylko 5 czy 6 okienek podczas gdy normalnie przy wywołaniu z konsoli jest ich "trochę" więcej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.