Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: eksport danych z bazy do pliku txt
Forum PHP.pl > Forum > PHP
puff
Witam

Nie wiem jak to ugryźć:
Mam baze którą musze exportować do pliku.
Wygląda to tak że z poziomu www dodaję dane do bazy, a chciałbym mieć możliwość wyeksportowania całości danych do pliku.

Każdy wiersz musiał by byc osobno a kolumny oddzielone sapcją. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to bardzo prosze o pomoc.

Z góry dzieki za pomoc!!

PS.
Wesołych Świąt!!
LBO
zaintresuj się phpMyAdmin.. posiada on ciekawą opcje Export->Dane CSV, pozmieniasz kilka rzeczy (w sensie poustawiasz) i voil'a

ni zauwazyłem gdzie dałes ten temat, ech
Cytat
Tematyka tego forum obejmuje problemy związane z odnalezieniem, uruchomieniem, konfiguracją bądź modyfikacją gotowych skryptów
puff
No tak tylko potrzebuje to z poziomu www sad.gif
Vogel
no tak. wiec phpMyAdmin jest jak znalazl.
puff
Witam.
Już dałem rade sobie z tym (nie przez phpMyAdmin), ale mam jeszcze jedno pytanie jak kasuje przez www z bazy wiersz który jest także w pliku tekstowym to chciałbym go też z pliku txt wykasować. Więc może ktoś wie jak wyszukać dany wers w pliku i go wykasować?
Z góry dzieki za pomoc!!
LBO
pobierz wartosc ktorej s komorek (w bazie danych, najlepiej unikalny) z odpowiedniego wiersza / rekordu do wykasowania -> wykasuj... potem otworz plik tekstowy i CTRL + F
puff
No tak fajnie napisane tongue.gif tylko nie o tę drogę mi chodzi winksmiley.jpg

oto przykład funkcji która zapisuje mi do pliku tekstowego formułkę MASQUERADY:

$a = trim($_POST['a']);
$ip = trim($_POST['ip']);
if(empty($a) and empty($ip)) {
}
else {
$dane = iptables." ".'-t'." ".nat." ".$a." ".POSTROUTING." ".'-s'." ".$ip." ".'-j'." ".'MASQUERADE;'."\n";
$file = "plik.txt";
$fp = fopen($file, "a");
flock($fp, 2);
fwrite($fp, $dane);
flock($fp, 3);
fclose($fp);
}

w formularzu z ręki wybiera się wartość -A lub -D by módz dodać bądź usunąć dany adres IP który tez się podaje w formularzu.
Wybierając wartość -A dodaje do bazy podane wartości i funkcję którą dodałem wyżej. Wybierając -D usuwa się dane z bazy i chciałbym żeby automatem usuwało mi też wiersze w których jest podany taki IP jaki został wprowadzony w formularzu do usunięcia winksmiley.jpg Troszke zakręciłem ale chyba idzie zrozumieć o co mi tu chodzi.
Pozdrówka i dzieki za odpowiedzi winksmiley.jpg
nospor
przenosze z gotowych skryptów.
I proszę uzywać bbcode i poprawic poprzednie posty
misiek172
poprostu jak zmienias zjakis rekord w bazie to exportuj zpowrotem ja do pliku po kazdej zmianie tongue.gif , a plik wczesniej usuwaj biggrin.gif

hehe tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.