Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX, JS] Nasłuchiwanie ...
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Levabul
Jestem zielony w js, a zależy mi aby skrypt ciągle sprawdzał co strona np. example.php zwraca. Napisałem coś takiego:
  1. window.onload = function () {
  2. while (1) {
  3. advAJAX.get({
  4. url: "example.php",
  5. onSuccess : function(obj) { document.getElementById("lol").value = obj.responseText; }
  6. });
  7. }
  8. }

Niestety mozna się domyśleć co się w takim przypadku stanie (zacięcie przegladarki itd.). Mam więc teraz prośbę - jak z tego wybrnąć ?
Vogel
daj interwał + sprawdzanie czy poprzednia akcja już się zakończyła...

pozatym do "stałych" połączeń to rozwiązanie się nie nadaje (pooling). uzyj Javy albo pokombinuj z Flashem.
Levabul
Cytat(Vogel @ 2006-05-03 10:49:58)
daj interwał + sprawdzanie czy poprzednia akcja już się zakończyła...

Mów do mnie jeszcze - wiem co to jest ale jak już mówiłem z JS'a jestem ZIELONY i nie wiem jak to zrobić w tym języku.

A co do Javy i Flasha - o ile w Flashu mógłbym coś tam skleić (jednak stram się go wystrzegać) to Jave znam jeszcze mniej niż JSa więc raczej małe szanse =_=
Vogel
góógle nie bolą i wiesz jak zrobić interwał (a przynajmniej znasz nazwę funkcji i mozesz googlowac dalej).

o tym czy poprzednia akcja się zakończyła pisać nie będę bo tu język nie ma znaczenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.