Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ustawienie cookie_domain
Forum PHP.pl > Forum > PHP
roadway
Witam, mam problem z wysłaniem całego cookie. Otóż korzystając z funckji setcookie() nie mogę wysłać cookie z wybranym przezemnei hostem. Poprostu jeśli dodaje cookie_domain, w przeglądarce wogóle nie jest rejestrowane ciacho. Działa wszystko jedynie w tej formie (dla przykładu):

1. <?php
  2. setcookie('nazwa', 'wartosc', time()+3600, '/sciezka/');
  3. ?>

Natomiast kiedy już po '/sciezka/' dopisuje , '.localhost' lub , 'localhost' nie zapisuje ich. Bardzo mi zależy zapisywać domene cookie jak .localhost gdyż chce by były cookie dostępne poprzez każdą subdomene. Korzystanie z ini_set('session.cookie_domain', '.localhost'); także nie przyniosło oczekiwanego efektu. Liczę na waszą pomoc i dodam że korzystam z WebServ'a
mike
1. Jaki to ma związek z php5? Przenosze na php
2. Wszystkie przeglądarki maja "obowiązek" odrzucać próbę ustawienia ciasteczka z domeną inną niż domena skryptu ustawiającego ciacho. Takie sa kwestie bezpieczeństwa. Wątpię żeby dało się to zrealizować.
roadway
Właśnie że nie. Na webpacket.net sprawdź sobie domene cookie jest ustawiona na .webpacket.net mimo że wchodzisz na webpacket.net czy też html.webpacket.net Dzięki dodaniu . przed właściwą nazwą domeny można działać na jej subdomenach. Co za tym idzie? Loguje się na localhost i przechodząc pomiędzy poszczególnymi subdomenami np. poczta.localhost mam ciągle dostępne dane które zapisałem logując się na localhost.

/Edycja/
Problem zdaje się leży po stronie WebServ'a

/Edycja (2)/
Tak problem napewno lezy w konfiguracji WebServ'a. Wrzuciłem mój skrypt na pewien serwera i tam działał dobrze, tak jak chciałem. Na localhoscie jednak nadal nie chce utwórzyć tego cookie jesli podaje domene cookie (jaką kolwiek). Ma ktoś jakiś pomysł ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.