Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie w php po określonym czasie...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Turgon
Bo głowię się i nie mogę skombinować składni...
skowron-line
<meta http-equiv=refresh content="5; url=strona.html">
questionmark.gif
Turgon
nie o to chodzi ! Mi chodzi o header()...
Vomit
  1. <?php
  2. $www = 'babmucza.pl';
  3. sleep(2); // 2 sekundy
  4. header('Location: ' . $www); // przekierowanie
  5. ?>
skowron-line
pobierasz czas wejscia na sttrone po uplywie x czasu robisz headera
ale to tylko teoria
Turgon
thx smile.gif - sprawdze czy działa winksmiley.jpg .

Tak, ale to nie o to mi chodziło. Tak jak w tradycyjnym META. Że strona jest załadowana, on czeka ileś tam smile.gif .
ActivePlayer
php wykonywane jest PO STRONIE SERWERA. mozesz uzyc meta lub ajvascripty.
Jarod
Cytat(ActivePlayer @ 19.06.2006, 08:02 ) *
php wykonywane jest PO STRONIE SERWERA. mozesz uzyc meta lub ajvascripty.

Zapewne będzie miał podobny problem co ja http://forum.php.pl/index.php?showtopic=48...=0&#entry266823 więc to nie jest rozwiązanie
nospor
Cytat
więc to nie jest rozwiązanie
blinksmiley.gif za przeproszeniem, ale to, ze ty nie potrafisz do head wrzucic meta, to nie znaczy ze to nie jest rozwiązanie.
pozatym fakt, iz kod nie zostanie poprawnie zwalidowany to tez nie dla kazdego jest problem.
Jarod
Cytat(nospor @ 19.06.2006, 09:24 ) *
blinksmiley.gif za przeproszeniem, ale to, ze ty nie potrafisz do head wrzucic meta, to nie znaczy ze to nie jest rozwiązanie.

Przeczytaj dokładnie a potem pisz..
nospor
Cytat
Przeczytaj dokładnie a potem pisz..
pozostaje znowu mi zrobic mine blinksmiley.gif oco ci chodzi? pozatym postnolem w Twoim topicu

edit: nastepny post nic nie wyjasnia czego nie doczytalem. no nic. moze na PW kiedys mnie ktos oswieci smile.gif
edit2: no i wszystko jasne. to nie moje niedoczytanie, a nie znajomosc J4r0d'a podstawowych funkcji ktorych uzywa
Jarod
Cytat(nospor @ 19.06.2006, 09:31 ) *
pozostaje znowu mi zrobic mine blinksmiley.gif oco ci chodzi? pozatym postnolem w Twoim topicu

O to że nie czytasz dokładnie smile.gif Przeczytaj o co mi chodzi. Nie będę już tu pisał bo nie chce śmiecić..
kebe
Poszukaj na http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec14.html
Turgon
Chodzi mi o to, że zależności od tego co wyjdzie z zapytania... A zatrzymuje wysyłanie headerów ob_start(); i ob_end_flush(); smile.gif .
nospor
@Turgon ale w topicu J4r0d'a siemakuba podal rozwiązanie. Najpierw rob obliczenia jakies tam, a dopiero potem na ich podstawie generuj kod html wlacznie z meta, dzieki czemu bedziesz wiedzial na ile ustawic te meta. No tak sie robi smile.gif

Cytat
A zatrzymuje wysyłanie headerów ob_start(); i ob_end_flush();
a tego to nawet nie probuje zrozumiec, bo znowu mnie oksarza że źle czytam winksmiley.jpg
Turgon
To masa kodu ;P . A mi się nie chce winksmiley.jpg . Dobra niech tak jak jest zostanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.